Hatay’lı Genç Mucitten İlginç İcat

“Kendi Motorsikletimi Kendim Yarattım”

Tekkebaşı(Cilli) Mahallesi sakinlerinden 15 yaşındaki İbrahim Karataş motorsiklet parçalarını bisiklet çatısına monte ederek hayaline kavuştu. Küçüklüğünden beri motorsiklet hayali kuran genç mucit bisiklete benzeyen bir motorsiklet ortaya çıkardı. Motorsiklet parçalarını bisiklet çatısına yerleştiren Karataş’ın hayalindeki motorsikletin pet şişeden oluşan deposu ise görenlerin dikkatini çekiyor.

Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Karataş şu ifadelere yer verdi:

Benim hiç motorsikletim olmadı, Motorsiklet fiyatlarıda çok yüksek hayalini kurduğum motorsikletimi kendim yaratmak istedim. Birden aklıma geldi, sonra internetten araştırmalar yaptım. Denemekte fayda var diye düşündüm. Sonra kendime motor parçaları aradım, motorsiklet parçalarını bulduktan sonra bisiklet çatısına monte ettim. Bu uğraşım tam 15 gün sürdü. Bir şeyler keşfetmeyi seviyorum. Önce aklımda tasarlıyorum sonra girişimde bulunuyorum.
“Bundan Sonraki Çalışmam Gokart Üzerine”
Çevremdeki  herkes çok beğendi. Başta babam ve annem olmak üzere bütün aile bireylerim arkadaşlarım beni tebrik etti. Şuan gideceğim her yere onunla gidiyorum. Motorsiklete çok meraklıyım. Bundan sonraki çalışmam 4 tekerli gokart yapımı üzerine olacak.

Orta okulu bitirdikten sonra liseyi açıktan okumaya başlayan. 15 yaşındaki İbrahim Karataş İcat alanında bir okul olsaydı kesinlikle normal eğitimle devam ederdim.dedi.

Hatay’lı Genç Mucitten İlginç İcat Hatay’lı Genç Mucitten İlginç İcat Hatay’lı Genç Mucitten İlginç İcat

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.