İlkokul Öğrencilerine Simülasyon Aracıyla Emniyet Kemeri Uyarısı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, trafikte emniyet kemerinin hayati önemi olduğunu vurgulamak ve bu konuda ilkokul çağındaki çocukları bilinçlendirmek amacıyla, “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nın tanıtımını Samandağ Namık Kemal İlkokulu bahçesinde gerçekleştirdi.

EMNİYET KEMERİNİN HAYATİ ÖNEM TAŞIDIĞINI UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI
Emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekmek ve Hatay’da trafik kazalarında can kaybının önüne geçebilmek amacıyla çocuklarla bir araya gelen HBB ekipleri, farkındalık yaratmak anlamında tasarlanan simülasyon aracı ile öğrencileri bilinçlendirdi. Tanıtım etkinliğine katılım gösteren ilkokul öğrencileri, sistem gereği uzaktan kumada ile havada takla atan simülasyon aracını izleyerek emniyet kemerinin ne kadar hayati bir önem taşıdığını uygulamalı olarak öğrendi. Emniyet kemerinin trafik kazalarında can güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkat çeken HBB yetkilileri, bu anlamda simülasyon araçlarının etkili bir örnek olacağını kaydettiler.

EMNİYET KEMERİ ÖLÜM ORANLARINI EN AZA İNDİRİYOR
Emniyet kemerinin ölüm oranlarını en aza indirdiğine dikkat çeken HBB yetkilileri, kaza esnasında ön koltukta emniyet kemeri takanların %50, arka koltukta emniyet kemeri takanların %75 oranında ölüm oranının azaldığının altını çizdi. Trafikte güvenliğin sağlanması adına büyük önem arz eden emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması adına bilinçlendirme çalışmalarının süreceğini belirten HBB ekipleri, okul, yerleşim yerlerinin yoğun olduğu cadde ve meydanlarda olmak üzere tüm ilçelerde dönüşümlü olarak tanıtımın yapılacağını duyurdu.

İlkokul Öğrencilerine Simülasyon Aracıyla Emniyet Kemeri Uyarısı İlkokul Öğrencilerine Simülasyon Aracıyla Emniyet Kemeri Uyarısı İlkokul Öğrencilerine Simülasyon Aracıyla Emniyet Kemeri Uyarısı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.