15 Temmuz Gazileri İskenderun’da Konferans Verdi

İskenderun Belediyesi ile İskenderun İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen “28 Şubat’ta 15 Temmuz’a Bir Nesile Oynanan oyun” adlı konferans belediye kültür merkezinde verildi.
Düzenlenen konferansa İskenderun Kaymakam Vekili ve Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öğrenciler ve davetliler katıldı.
Düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan İskenderun İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hakan Musa Gülhan, dernek olarak amaçlarının dayanışma ve kaynaşma olduğunu belirterek,” dernek olarak bu anlamlı günde bu anlamlı konferansı düzenlemek istedik. Bu konferansla 28 Şubat’ın önemi ve yakın tarihimizde zuhur eden olayların neslimize anlatılması hedeflenmektedir” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmada ” 15 Temmuz Türkiye ve tüm İslam coğrafyası için kırılma noktası olmuştur. Milletimiz darbeye dur demiştir. Bizim vatanımız, kanla canla elde edilmiş bir vatandır. Değer biçilemeyecek kadar değerli bir vatanımız var. Bu vatana canımızla, kanımızla sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ise “Şunu çok iyi biliyoruz ki, demokrasilerde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur ve olmayacaktır. Ülkemiz demokrasisine ve milli irademize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza en derin şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz gazileri Kadir Bolattürk, Yüksel Akın ve Mohammad Ehoddami gerçekleştirilen konferansta 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattılar.

15 Temmuz Gazileri İskenderun’da Konferans Verdi 15 Temmuz Gazileri İskenderun’da Konferans Verdi 15 Temmuz Gazileri İskenderun’da Konferans Verdi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.