Hatay Nazım İmar Planı Toplantısı İskenderun’da Gerçekleşti

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), il genelinde hayata geçirdiği 2015 yılı yatırım programında bulunan “Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 000 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi” çalışmaları kapsamında Hatay halkıyla buluşmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Erzin ve Dörtyol’da vatandaşlarla buluşarak gelecek 25 yılın şehircilik planlamalarını masaya yatıran HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına bağlı uzmanlarının ikinci durağı Payas ve İskenderun oldu.
15 Şubat Çarşamba günü ilk olarak Payas Belediye Meclis Salonu’nda Payaslılarla buluşan HBB uzmanları, ormanlık alanların ve yaylaların yoğunluğu, yeni yerleşim birimlerinin fazlalığı, organize sanayi bölgesinin varlığı ile Hatay’ın önemli ilçelerinden biri olan Payas’ın hem Hatay hem de bölge açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Gerçekleşen toplantıda konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, kentin gelişimine katkı sunacak bu çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

Katılımcı planlama anlayışıyla, HBB İskenderun Hizmet Binası toplantı salonunda günün ikinci toplantısını gerçekleştiren HBB uzmanları, ilçenin geleceğinin tüm paydaşlarla birlikte aydınlatılacağını belirtti.
45 mahalle, 4 liman, onlarca tescilli mimari yapı ve geniş ulaşım ağıyla kentin lokomotif ilçelerinden biri olan İskenderun’un sanayi kimliği ile ön plana çıktığını ifade eden uzmanlar; çevre, insan ve doğa bağlamında hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.
Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü yetkilileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile birlikte çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen toplantıda düşüncelerini paylaşan katılımcılar, bu kapsamlı çalışmanın parçası olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hatay Nazım İmar Planı Toplantısı İskenderun’da Gerçekleşti Hatay Nazım İmar Planı Toplantısı İskenderun’da Gerçekleşti Hatay Nazım İmar Planı Toplantısı İskenderun’da Gerçekleşti

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.