Sıfır Faizli krediler Esnafımıza nefes aldıracak

HÜSEYİN SÖNMEZ, GÜVEN TAZELEDİ
İskenderun Karma Esnaf Odası ve Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez 2016 yılı Olağan Genel kurulunda güven Tazeledi. Denizciler Konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleşen Genel Kurulun Divan Başkanlığını Hatay 14. Bölge Birlik Başkanı İsmail Toklucu yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kooperatifin 2016 yılı faaliyet raporu okundu ve Genel kurula ibraz edildikten sonra oy birliğiyle kabul edildi.
Her zaman Esnaflarımızın Nabzı olduk, 2017 de Daha yoğun bir şekilde çalışacağız
Genel kurulda söz alan İskenderun Karma Esnaf Odası ve Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, ”Esnaflarımızın nabzı olan kredi Kooperatifimiz, çalışmalarına her zaman yoğun tempoda devam etmektedir. 2017 yılında da daha iyiye ulaşmak için yönetim olarak esnafımız için daha gayretli bir şekilde çalışacağız. 2016 yılında esnaflarımıza yönelik sıfır faizli 2 milyon TL kredi kooperatif bünyemizden kullandırılarak bir nebze de olsa esnaflarımız bu kredilerden yararlanmışlardır. Devletin KOSGEB üzerinden kullandırılmış olduğu 50 Bin TL sıfır faizli krediler tam olarak esnaflarımıza yönelik olmadığından, şartlara bakıldığında küçük esnaflardan ziyade, ticaretle uğraşan kesime verildiği görülmektedir” dedi.

Basit Usullü küçük esnafa 20 ila 25 bin lira arasında sıfır faizli kredi verilmesi ile esnafın nefes alacağına dikkat çeken Sönmez , Genel Kurulda yaptığı konuşmasında da şu ifadeler yer verdi: “Bakkalından çaycısına, lokantacısından küçük esnafına kadar basit usulle faaliyet gösteren esnaflarımıza verilmesi gereken bu kredi ile piyasaları biraz olsun canlandıracağı gibi, esnafımıza da destek olacaktır. Kooperatifimiz Hatay Bölgesi sınıflandırılmasında söz sahibi olmakla beraber, esnaflarımız aldıkları kredileri düzgün ödemeleri ile gruplarımız daha üst seviyelere ulaşmaktadır. 544 ortağı bulunan kooperatifimiz üyelerinin haklarını ve menfaatlerini eşit bir şekilde yerine getirmektedir. Yaşanan terör olaylarının bir an önce sona ermesini, ülkemizin refaha kavuşmasını ve esnaflarımıza da 2017 yılın bol kazançlı ve hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum.” İskenderun Karma Esnaf Odası ve Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin 2016 yılı Olağan Genel kuruluna Esnaf Oda Başkanları, Birlik Başkanları ve üyeler katıldılar. Genel Kurul sonrası, Esnaf Oda Başkanları ve Davetliler, Sönmez ve ekibine yeni görevinde başarılar dilediler.

Sıfır Faizli krediler Esnafımıza nefes aldıracak Sıfır Faizli krediler Esnafımıza nefes aldıracak Sıfır Faizli krediler Esnafımıza nefes aldıracak

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.