Yazar Kaan Metin Çelik ilklere devam ediyor

Yazar Kaan Metin Çelik ilklere devam ediyor. Türkiye de bir ilk olan tarihi yerlerin çizimleri ve anlatımına yenilerini ekledi“ İstanbul’u tanıyalım boyayalım” “Antalya’yı tanıyalım boyayalım “ Kendi alanında Türkiye de bir ilk kültür Bakanlık lığıyla da proje ile ilgili görüşmelerin başladığını beyan eden yazar Kaan Metin Çelik,Yaptığı açıklamada;
Geçmişten aldığımız Folklorik değerlerin gelecek nesillere aktarılması, dünü ve bugünü bilmeleri gerekmektedir. Onun için bu boyama kitapları bulunduğu bölgeyi Türkiye’yi ve illerini daha iyi tanımasını sağlayacaktır.
Ülkemiz 78 milyonluk genç nüfus ile hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişme beraberinde, değişmeyi de getirmektedir. Türkiye de bu gelişim ve değişimden payına düşeni almakta hızlı, modern güzel bir ülke olma yolunda ilerlemektedir. Ama maalesef Türkiye’nin tarihi yerlerini tam olarak bilmiyoruz… İşte yeni nesiller bu kitapları boyayarak tanıyacak belleklerinde iz bırakacak.
Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür ve tarihi zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek kaygısı taşımaktadır. Onun için Türkiye’nin bütün illerini kapsayan bu çizimler ve resimler çocukların belleklerinde güzel bir anı bırakacaktır. Kendi tarihi yerlerini bilecek zamanla da gezecektir.
Yeni yetişen genç nesillere; farklı, akılda kalıcı, değerlerimizi tanıma ve sahip çıkmaları için “ İstanbul’u tanıyalım boyayalım” “Antalya’yı tanıyalım boyayalım “kitabını sizlerle paylaşmanın gururu içindeyim.dedi.

Yazar Kaan Metin Çelik ilklere devam ediyor Yazar Kaan Metin Çelik ilklere devam ediyor Yazar Kaan Metin Çelik ilklere devam ediyor Yazar Kaan Metin Çelik ilklere devam ediyor

Önceki İçerikBaşkan Savaş Hatay’da 500 bin Suriyeli Olmak Üzere 2 milyon Kişiye Hizmet Ediyoruz
Sonraki İçerikOkumuyoruz, Okuyalım Okutalım
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.