Şeyh Bedrettin Destanı Samandağ Yeni Çarşıda Hayat Buldu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir , seçkin sanata eserlerini Samandağlı sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Samandağ Belediyesinin kültür hizmeti olan tiyatro oyunu ücretsiz olarak halkla buluştu.
Bu kapsamda Nazım Hikmet Ran’ın kalemine sadık kalınarak sahnelenen Şeyh Bedrettin destanı 4 Şubat Cumartesi Günü Saat 20.00’de Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda sahnelendi.
Şeyh Bedrettin adlı tiyatro oyunu Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Belediye Meclis üyeleri Berna Kaplan, Meltem Ahraz Nural, Ayhan Çapar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Yeni Çarşı salonunu dolduran Samandağlılar oyunun sonunda alkış tutarak beğenilerini ifade ettiler.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Şeyh Bedrettin destanı adlı tiyatro eserini başarıyla sahneleyen Ortak sahne oyuncularını kutluyorum. Bizleri geçmişe götürdüler. Şeyh Bedrettin destanı toplumsal bir yaraya parmak basıyor. Bugünde aynı acıyı, zulmü yaşayan ,topluluklar var. Dünyamızda, ülkemizde sosyal adalet sağlanana kadar bu mücadele sürecektir.”dedi.
Ortak sahne Oyuncuları adına açıklama yapan Mahmut Ünver :”Salonu dolduran Samandağlılara ve bütün zorluklara rağmen sanatı destekleyen, değer veren Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e sonsuz teşekkürler… “dedi.
“Yarin yanağından gayrı her şeyde, her yerde hep beraber” diyen Simavnalı Bedreddin’in efsaneleşmiş başkaldırısı sahnede can buluyor. Bedreddin’i anlatan ilk edebi eser olan Şeyh Bedreddin Destanı, Nazım’ın kalemine sadık kalınarak sahnelendi.Yönetmenliğini Cemalettin Çekmece’nin üstlendiği eser özgün besteleri, canlı müziği ve muhteşem danslarıyla seyirciyi; asırlarca geriye, Çelebi Sultan Mehmed devrine götürdü. “Yarin yanağından gayrı her şeyde, her yerde hep beraber” diyen Simavnalı Bedreddin’in efsaneleşmiş başkaldırısı sahnede can buldu. Bedreddin’i anlatan ilk edebi eser olan Şeyh Bedreddin Destanı, Nazım’ın kalemine sadık kalınarak sahnelendi.

Şeyh Bedrettin Destanı Samandağ Yeni Çarşıda Hayat Buldu Şeyh Bedrettin Destanı Samandağ Yeni Çarşıda Hayat Buldu

Önceki İçerikBebekler Neden Geç Konuşur
Sonraki İçerikBaşkan Savaş Hatay’da 500 bin Suriyeli Olmak Üzere 2 milyon Kişiye Hizmet Ediyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.