İSTE’nin entegratörleri sahaya çıkıyor

İSTE’nin entegratör programına dâhil olan son sınıf öğrencilerini iş dünyasıyla tanıştıracak olan İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) uygulamasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Bu bağlamda, İSTE tarafından düzenlenen oryantasyon ve sertifika eğitim programı kapsamındaki entegratörlere; iş dünyasının çalışma koşulları, iş sağlığı ve güvenliği, inovasyon ve teknoloji yönetimi, proje yönetimi, toplam kalite yönetimi ve benzeri konularda uzman ve öğretim üyeleri tarafından eğitimler verildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) uygulamasına katılacak entegratör adayları için düzenlenen eğitim seminerlerinin kapanış konuşmasında öğrencilere projenin kazanımlarını anlattı ve başarılar diledi. Prof. Dr. Türkay Dereli, İDE programının hem İSTE’ye, hem öğrencilere, hem de iş dünyasına çok yönlü katkılar sağlayacağını vurgulayarak; “Bu program ile alanında uzman bireylerin yetiştirilmesi hususundaki sorumluluğumuzu iş dünyası ile paylaşmış oluyoruz. Bu programda entegratörümüzün mezun olup olamayacağına iş dünyası ile birlikte karar veriliyor. Bu kararı verirken de, sizlerin iş dünyası ile entegrasyonumuzu gerçekten sağlayıp sağlayamadığınıza veya sağlayıp sağlayamayacağınıza dikkat edilecek. İDE programı; klasik, tek yönlü bir staj anlayışından tamamen farklı bir uygulamadır. Bu programla; belki de gelecekte çalışacağınız firmalarla önceden tanışmış olacak ve birbiriniz hakkında daha sağlıklı değerlendirmeler yapabileceksiniz. Çalışmalarınızdan memnun kalırlarsa, belki entegratör olduğunuz firmada teskere bırakabilecek ve orada sürekli çalışmaya başlayabileceksiniz. Böylelikle, bu uygulamamız iş hayatındaki deneme ve oryantasyon süreçlerini de ortadan kaldırarak, hem istihdam edilecek yeni mezunlara ve hem de firmalara zaman kazandıracak. Siz entegratörlerimiz, inovatif düşünme gücünüzle, birikiminizle ve enerjinizle bulunduğunuz işletmelerin daha kısa zamanda daha nitelikli ürün ve hizmet üretmesine katkı sunacaksınız. Bu durum İSTE’nin de yenilik üretme potansiyelini arttırarak, iş dünyası ile arasındaki bağların daha da güçlenmesini sağlayacak” dedi.

İlk izlenimin önemine vurgu yapan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu: “Bu birliktelik sizlerin iş dünyasıyla ilk buluşmanız, sanayicilerin de sizlerle ilk bir araya gelişi olacak. Bu birliktelikte sizlerin üzerine düşen en önemli hususlar, iş dünyasında kendinizi kanıtlayıp, mesleğinizde kendinizi geliştirerek iş yaşamına dâhil olduğunuz kurumlarda İSTE’yi en iyi şekilde temsil etmek. Bu bağlamda sizin bu projede yaratacağınız memnuniyet, sizden sonra gelecek arkadaşlarınızın da akıbetine ve gelişimine doğrudan etki edecek. Üniversite eğitiminin yanı sıra sizlere sevgi ve başarı dolu iş hayatı dileyerek, mesleğinin özünü benimsemiş ve bu durumu ispat etmiş bireyler olmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) programının tanıtım ve bilgilendirme sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen İDE Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat Örnek; “6 Şubat 2017 – 19 Mayıs 2017 tarihleri arasında bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan projemizin başvuruları tamamlandı. Yapılacak olan entegrasyon programında bu yıl elde edilecek başarının, önümüzdeki yıllarda bu projeden daha fazla entegratörün yararlanmasına olanak sağlayacağının bilincindeyiz. Bu kapsamda bu dönem İş Dünyası ile Entegrasyon imkânından toplamda 107 öğrenci faydalanacak” diyerek İDE programının teknik ayrıntıları ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

İki gün süren ve 4 farklı oturumda tamamlanan eğitimlere katılım gösteren ve başarılı olan öğrenciler; Entegratör Sertifikası almaya ve 6 Şubat 2017 – 19 Mayıs 2017 tarihleri arasında İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) programına katılmaya hak kazandı.

İSTE’nin entegratörleri sahaya çıkıyor İSTE’nin entegratörleri sahaya çıkıyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.