Ruhsatsız Olan Kale Restaurant Yıkıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel dokuyu korumak amacıyla ruhsatsız yapıtların yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor. Antakya Kalesi’nde faaliyet gösteren Kale Restaurant’ın Anıtlar Kurulu’nun tarafından yıkılmasına karar verilmesi ve Büyükşehir Belediyesi encümen kararının da bu yönde olmasının ardından ekipler, yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

Büyükşehir bünyesinde yer alan ve ruhsatsız olarak faaliyet gösteren yerler ile ilgili çalışmalar gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, birinci derece sit alanı olarak bilinen Antakya Kalesi’nde faaliyet gösteren Kale Restorant’ın yıkım işlemini gerçekleştirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bölgede gerekli tedbirlerin alınmasının ardından iki kepçe ve yıkım ekipleriyle yıkım işlemleri tamamladı.

İl genelinde kaçak yapılarla ilgili etkin bir şekilde mücadele edildiğini belirten Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, “Şehrimizde imar ve görüntü bütünlüğünü sağlamak için kaçak yapılara izin vermeyeceğiz. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tüm mahallelerimizde denetimlerini arttırarak devam ediyor. Tespit ettiğimiz kaçak yapıları yıkıyoruz. Hatay’a yakışmayan, kurallara uygun yapılmayan, görüntü kirliliği ve haksız rekabet oluşturan yapılara izin vermeyeceğiz” dedi.
Ruhsatsız Olan Kale Restaurant Yıkıldı Ruhsatsız Olan Kale Restaurant Yıkıldı Ruhsatsız Olan Kale Restaurant Yıkıldı

Önceki İçerikİskenderun’da 4 Dilenci Kadın Yakalandı
Sonraki İçerikİskenderun ve Arsuz’da Planlı Elektrik Kesintisi Olacak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.