İSTE’den “Beslenme ve Sağlık” Eğitimleri

Ortaya koymuş olduğu “TEKNOVERSİTE” vizyonu ile birlikte toplumun ihtiyaç duyduğu eğitimler vermeyi de ihmal etmeyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürüttüğü “Beslenme ve Sağlık” konulu ortak proje kapsamında sunumlar düzenlendi. Gerçekleştirilen projede İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca katılımcılarla beslenme alışkanlıkları konusunda farkındalık yaratacak ve fayda sağlayacak bilgiler paylaştı.
İki yıldır devam eden bu proje kapsamında İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde sunumların devam ettiği süre boyunca yaklaşık olarak 2500 kursiyere eğitim veren İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca: “Günümüzde, kentleşmenin artması, seyahat sıklığındaki artışlar ve yalnız yaşama gibi etkenler nedeniyle hazır ve hızlı (fast & food) gıdalara rağbet artmıştır. Bitkisel ve hayvansal üretimde kullanılan kimyasallar, gıda üretiminde kullanılan teknolojik işlemler, katkı maddelerinin kullanımı, ambalajlama, depolama ve gıdaların tüketime hazırlığı sırasında oluşan mikrobiyolojik ve kimyasal bulaşmalar nedeniyle tüketilen gıdanın yapısında önemli ve insan sağlığı açısından sakıncalı değişmeler olabilmektedir. Bütün bunların, metabolik sendrom, obezite, kanser, osteoporosis, gibi hastalıkların sıklığını artırdığı bilinmektedir. Ayrıca, bilim dünyasında yapılan araştırmalara göre bu tür beslenme alışkanlıklarının depresyon, alzheimer ve şizofreni gibi ruhsal rahatsızlıklara da neden oldukları gözlemlenmiştir. Bu tür nedenler sonucunda eğitim gören vatandaşlarımız; tüketilen gıdaların katkı maddelerinin araştırılması, paketleme etiketinin okunup incelenmesi, vücudun bağışıklık sistemine uygun besinlerin tercih edilmesi, imkân oldukça çocukların hazır gıdalardan uzak tutulması, sağlıklı ve kaliteli gıda ürünlerinin ayrımının yapılabilmesi gibi sağlıklı yaşamın kapılarını aralayan kazanımlar elde ettiler” diyerek projenin önemini vurguladı.
Proje kapsamında, “Beslenme ve Sağlık” konulu sunumları ile toplumda bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarına katkısından dolayı İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca’ya İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim SARI tarafından plaket verildi.

İSTE’den “Beslenme ve Sağlık” Eğitimleri İSTE’den “Beslenme ve Sağlık” Eğitimleri

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.