İTSO’da AB Destekli ‘Engeller Kalkıyor’ Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

İTSO-İSTE İşbirliğiyle Avrupa Birliği (AB) Destekli ‘Engeller Kalkıyor’ Projesi tanıtım toplantısı İTSO da gerçekleştirildi.
İskenderun’da AB Destekli Engeller Kalkıyor projesi programı kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve İskenderun Teknik Üniversitesinin de ortağı olduğu projenin tanıtım toplantısı yoğun ilgi gördü
İskenderun’da sosyal projelere karşı her zaman duyarlı hareket eden ve bu alanda önemli çalışmalara imza atan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, bu kez engelleri kaldırmak ve engelli vatandaşlarımıza iş ve istihdam alanları sağlayacak bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışma başlattı.
İTSO Başkanı Yılmaz, “Hep Birlikte Engelleri ortadan kaldıralım”
‘Engeller Kalkıyor’ Projesinin açılış açılış konuşmasını yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumda meydana gelen ön yargıların ber tarafı için böyle bir projeyi İskenderun Teknik üniversitesiyle birlikte gerçekleştirdiklerini ifade etti. İTSO Başkanı Yılmaz konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde engelli olmak pozitif ayırımcılığının uygulanmasını gerektirdiği bir durum olarak algılanmaya başlanmıştır. Bizler de bu yolda engelli bireylerle ilişkiler kurulması, engellilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması için böyle bir projeyi İskenderun Teknik Üniversitemiz ile birlikte gerçekleştirdik. Hep birlikte bu projeye destek verelim en azından İskenderun’da engelleri ortadan kaldıralım diye düşünüyoruz.”
İSTE Rektör Yard.Aktaş, “İTSO İle İşbirliği içerisinde hareket edeceğiz”
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda söz alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mevlüt Aktaş ise, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen, İSTE ve İTSO İşbirliğinde yürütülecek projeye, Üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. Kurumsal bir kimlik olarak İSTE’nin toplumun her kesimiyle entegre olmaya çalıştığını anlatan İSTE Rektör Yardımcısı Aktaş, bundan sonraki çalışmaların da bu doğrultuda yürütüleceğini ifade etti.
Kaymakam Özyiğit:”Bizim en temel zenginliğimiz insan gücümüz”
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ise, “”Daha güzel bir yarınlarda buluşmak için bu toplumun bir bireyi olarak engelleri kaldırmak durumundayız. Önce bireysel daha sonra da toplumsal anlamda bu engelleri kaldırmak için çaba sarf etmeliyiz. Bu da ülke bütünlüğümüz ve daha güzel yarınlarda buluşmak için önemlidir. Bizim en temel zenginliğimiz ise beşeri sermayemiz ve insan gücümüz. Ömür boyu eğitime önem vermeliyiz. Hayattan kopmak değil, hayatta berabere olmak, hayata yön vermek eğitimle olur” şeklinde ifadelere yer verdi
Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı Kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürütücülüğünü üstlendiği, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ortak olduğu, ‘İskenderun’da Engeller Kalkıyor’ Projesinin tanıtımı ise yoğun katılımla gerçekleşti. Protokolün ve davetlilerin katıldığı toplantıda Proje Koordinatörü Dilek Yalçın, sine-vizyon destekli olarak projenin detayları hakkında bilgiler verdi.
Yalçın konuşmasında; “12 ay boyunca uygulanacak olan proje kapsamında, 100 engelli vatandaşımıza, Girişimcilik Temel Muhasebe İngilizce , Bilgisayar kursları verilecek. Ayrıca İskenderun’da Engeller Kalkıyor Projesi kapsamında İskenderun’daki engelli bireylerin yaşam standartlarını arttırmaya yönelik yenilikçi faaliyetler ortaya koyma, Engelli vatandaşların iş gücü piyasasında yer almasını sağlayacak eğitimler verme, Kamu ve özel sektörde engelli bireylerin istihdamına yönelik bilinç oluşturma, Eğitime katılan kursiyerlerin KOSGEB tarafından bilgilendirilmesinin sağlanması Kursiyerleri motive edici ve özgüvenlerini arttırıcı psikolojik danışmanlık hizmetleri sağlaması hedefleniyor.” Dedi.
İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkan vekili Reşat Çağlar,
İSTE Rektör yardımcısı Prof.Dr.Mevlüt Aktaş, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Necat Özkaya, Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran ve Sanem Akpınar, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten, İTSO Meclis üyeleri, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Proje Koordinatörü Dilek Yalçın, akademisyenler, esnaf oda temsilcileri ve davetliler katıldılar.

İTSO’da AB Destekli ‘Engeller Kalkıyor’ Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı İTSO’da AB Destekli ‘Engeller Kalkıyor’ Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.