2017 Emıtt 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarında Hatay Farkı

Uluslararası Fuar ve Tanıtım Hizmetleri A.Ş tarafından İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre merkezinde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 2017 EMITT 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı 26 Ocak Perşembe günü ziyaretçilerine kapılarını açtı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katıldığı fuarda “Ezan, Çan, Hazan ve Tarih” temalı stant ile Hatay’ın tarihi dokusu tanıtılıyor.2017 Emıtt 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarında Hatay FarkıHATAY’IN TARİHİ, 80 ÜLKEDEN GELEN KATILIMCILARI ADETA BÜYÜLEDİ
Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran ve Katar gibi ülkelerin de olduğu, yeni iş anlaşmaları, rezervasyonlar ve iş birliklerinin yapılmasının amaçlandığı 2017 EMITT 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda 80 ülkeden gelen 60.000 katılımcıyı Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile buluşturuluyor.
13 MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ HATAY’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ ZİYARETÇİLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU
Dünya’nın en büyük ilk beş fuarı arasında yer alan EMITT Turizm ve Seyahat Fuarı’nda yerli ve yabancı katılımcılara ilk güne özel olarak, mitolojideki ününün Daphne ve Apollon’un aşkına dayandığı Hatay’ın Harbiye yöresine ait sembolik Daphne ve Apollon ziyaretçileri karşıladı. Kentin yaz ve kış turizmine katkı sağlamak amacıyla 13 medeniyete ev sahipliği yapmış adeta bir medeniyet beşiği haline gelmiş Hatay’ın tarihi güzellikleri ve turizm bölgeleri sembolik stantlar eşliğinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. “Ezan, Çan, Hazan ve Tarih” temalı standı gezmeye gelen ziyaretçilere Hatay Büyükşehir Belediyesi logolu atkı ve bere hediye edildi.2017 Emıtt 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarında Hatay FarkıBAŞKAN SAVAŞ KATILIMCILARA KÜNEFE İKRAMINDA BULUNDU
Hatay’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri arasında adeta büyülenen ziyaretçilere Başkan Savaş bizzat elleriyle Hatay’ın damak çatlatan yöresel lezzeti künefeyi ikram etti.
“HATAY’I DÜNYAYA TANITACAĞIZ”
Hatay’ın kültürel zenginliklerinin ve turizm bölgelerinin eşi benzeri olmadığının altını çizerek ulusal basına konuşan Başkan Savaş, “ Hatay birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, farklılıklarını zenginliğe çevirmiş, yüzyıllardır birlik, beraberlik ve hoşgörü çerçevesinde yaşamış çok özel bir şehirdir. Buraya dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere Hatayımızın eşi benzeri bulunmaz kültürünü ve hoşgörüsünü getirdik. Amacımız tüm dünyaya Hatay’da kardeşçe yaşanıldığının mesajını vermek ve güzel şehrimizde birçok insanımızı ağırlayarak kentimizin ekonomisine katkıda bulunmak” açıklamasında bulundu.
“EXPO 2021 ADAYLIĞIMIZIN KABUL EDİLMESİ OLDUKÇA GURUR VERİCİ”
Konuşmasının devamında Hatay’ın EXPO 2021 adaylığının kabul olması hakkında da görüş bildiren Başkan Savaş, “Kentin en önemli ve en prestijli projesi olan EXPO 2021 adaylığının kabul edilmesi ilimiz için oldukça gurur verici. Umuyoruz ki Hatay’ın çevresinde yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen Medeniyetler Bahçesi” teması ile aday olduğumuz EXPO 2021’de ilimizi başarı ile temsil ederek Hatay’ı uluslararası arenaya taşıyabiliriz” ifadelerine yer verdi.
BAŞKAN SAVAŞ ‘ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE TANITIM FAALİYETLERİ’ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
Sky Reporter Dergisi’nin her yıl düzenlediği Business Challenge 2016 Ödülleri’nde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım Faaliyetleri” kapsamında ödüle layık görüldü.

Hatay, turizm dünyasının katılım gösterdiği ve 29 Ocak tarihine kadar devam edecek olan 2017 EMITT 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda, tarihi ve kültürel zenginliklerini ziyaretçilerle buluşturarak dünya turizm pastasından zengin kültürü ile büyük bir pay almaya çalışacak.

2017 Emıtt 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarında Hatay Farkı 2017 Emıtt 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarında Hatay Farkı 2017 Emıtt 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarında Hatay Farkı 2017 Emıtt 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarında Hatay Farkı

Önceki İçerikİskenderun’da Gıda Denetimleri Devam Ediyor
Sonraki İçerikPayas’ta15 adet AK-47 piyade tüfeği kütüklüğü Bulundu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.