Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneğinden ‘‘Kurt’’ Belgeseli fotoğraf sergisi

Merkezi Dörtyol ilçesinde bulunan Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği ‘‘Kurt’’ Belgeseli fotoğraf sergisi 9-11 Ocak tarihlerinde İskenderun PRİMEMALL Alışveriş Merkezi sanat galerisinde sergilendi.

Belgesel, kurtların mevsimsel davranışlarını izlerken, farklı bölgelerdeki kurtların yaşamından kesitler veriyor. Belgeselin tamamı Türkiye’de, 6 il sınırı içinde çekildi. Daha önce Bozkırın Çocukları: Anadolu Yaban Koyunu, Dev Kanatlar: Kara Akbaba, Ayı ve İnsan, Kuşlar Çakallar ve Diğerleri belgesellerinin yönetmenliğini yapan Ece Soydam, yaklaşık 10 yıldır bu projelerde birlikte çalıştığı kameraman Erol Yazıcı ve ekibe yeni katılan kameraman Attila Arslan ile çekimleri gerçekleştirdi. Kurgusunu Özgür Arıkan’ın, müziklerini Erdem Helvacıoğlu’nun yaptığı belgeseli, Nuri Gökaşan seslendirdi. 52 dakikalık “Kurt” belgeseli, iki yıllık süreç içinde onlarca kişinin emeğiyle ortaya çıktı.
Fotoğraf sergisine yönetmen Ece Soydam , Kameramanlar Erol Yazıcı, Attila Arslan ve Kurgucu Özgür Arıkan katılımıyla gerçekleşti.
Fotoğraf sergisi açılışına İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Etem Boz, Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Cüneyt Çağlar ve katılımcılar tarafından açılışı gerçekleşti.
Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneğinden ‘‘Kurt’’ Belgeseli fotoğraf sergisi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.