Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yılı Kutlama Töreni

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Başkan Savaş’ın yanı sıra Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, 39. Mekanize Piyade Tuğay Komutanı Yardımcısı ve Dörtyol Garnizon Komutanı Piyade Albay Orhan Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Tayyar Ünsal, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Ömer Kabataş ve Dörtyollu vatandaşlar katılım gösterdi.
“DÖRTYOL’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU CUMHURİYET VE TÜRK TARİHİ AÇISINDAN ONURLU BİR DESTANIN ADIDIR”
Kutlama töreninde Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş,” İnsanlarımızın milli duygularının yoğun olması ve gelecek tehlikelere karşı hazırlıklı olması genetik unsurlara ve eğitime bağlıdır. Vatanın bütünlüğünün daim olması için eğitimle yoğrulması lazım. Bizler geçmişimizle her zaman övünen insanlarız. Ama vatanımızın ve devletimizin batmaması için de çaba sarf etmemiz gerekiyor. Değişen dünyada yapılan savaşlar bilim ve teknolojiyle yapılıyor. Ve gençlerimizin buna hazırlıklı olması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan 16 yıl sonra Hatay Cumhuriyeti kuruluyor. Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşu Cumhuriyet ve Türk tarihi açısından onurlu bir destanın adıdır. Cumhuriyet’in kazanımlarını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ne anlama geldiğini ve gençliğe hitabesini bütün toplumumuzun bilmesi lazım. Bu düşüncelerle Dörtyol’un bağımsızlığını kutluyorum “ ifadelerini kullandı.

Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yılı Kutlama Töreni Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yılı Kutlama Töreni Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yılı Kutlama Töreni Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yılı Kutlama Töreni Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yılı Kutlama Töreni

Önceki İçerikİskenderun ve Arsuz’da Elektriklerin Kesik Olacağı yerler
Sonraki İçerikValilik Ölçü ve Tartı Aletleri Uyarısında Bulundu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.