İSTE’de Öğrenci ve Personel Değişimi İçin Hazırlıklar Tamam

İSTE Rektörlük Konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İSTE’li öğrenciler, başvuru ve sınav tarihleri gibi konularda bilgilendirildi. Değişim programlarının tamamen ülkemizin kendi kaynaklarıyla yürütüldüğünü belirterek, programın amacına değinen İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Kutlu; “Değişim programları tamamen ülkemizin kendi kaynaklarıyla yürütülmekle beraber, amacı kültürel/sosyal etkileşimi sağlayarak daha iyi standartlarda laboratuvar-deney-akademik çalışmalar yapabilmek ve dil gelişimine katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Altı yıldır değişim programlarının içinde olduğunu belirterek, Erasmus+, yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği ön çalışmalarının tamamlandığını belirten İSTE Uluslararası İlişkiler Uzmanı Murat Türkmenoğlu da; “Şubat-Mart 2017 arasında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvurularını almayı ve Mart 2017’de Erasmus+ Yabancı Dil Sınavını yapmayı planlıyoruz. Değişim programlarına başvuru yapabilmek için Ön Lisans ve Lisans öğrencilerinin genel ortalaması 4 üzerinden en az 2,20 olması gerekmekle beraber, Yüksek lisans ve Doktora öğrencilerinin ortalamasının 4 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir” sözleri ile değişim programlarının detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İSTE’de Öğrenci ve Personel Değişimi İçin Hazırlıklar Tamam

Önceki İçerikİskenderun Belediye Meclisinde 4 Madde Görüşüldü
Sonraki İçerikHatsu,”Suyun Aksamaması İçin Mücadele Sürüyor” Açıklaması Yaptı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.