İTSO’dan Kobilere yönelik ‘NEFES KREDİSİ’

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında KOBİ’lere yönelik verilecek olan ‘Nefes Kredisi’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası ortaklığıyla ‘Nefes Kredisi’ protokolü imzalandı. Kredi tutarı ve kulanım şekliyle ilgili bilgiler veren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “03.01.2017 tarihi itibariyle Denizbank ve Ziraat Bankası Şubelerine belirlenen rakamlar eşit miktarda yatırılacaktır. Odamız tarafından yatırılan tutarın dekontunun TOBB’ne gönderilmesinin ardından, hem limit açılacak, hem de üyelerimiz kredi kullanmaya başlayabileceklerdir. Ayrıca Odamızın delege sayısına göre TOBB tarafından gönderilecek olan bir miktar para da mevduat hesabına aktarılacaktır. Söz konusu bankalar ise üyelerimize odamızın kredi için ayırmış olduğu ve TOBB tarafından odamız adına gönderilecek tutarın 10 katı kadar kredi kullanabileceklerdir. Odamızın ‘Nefes Kredisi’ için ayırmış olduğu tutar yüzde 7.5 faizle bankalar üyelerimizin kullanabilmesi amacıyla aktarılmış olacaktır. Bankalarda üyelerimizi yüzde 9.90 faizle krediyi kullanmalarını sağlayacaktır. Bu süreçte Bankanın herhangi bir finansal bir problem yaşaması durumu göz önünde bulundurularak Kredi Garanti Fonu tarafından bankalara yüzde 85 oranında kefalet verilecektir. Ülke genelinde toplam 1 milyon 500 bin mükellefin yaklaşık 80 bininin Nefes Kredisinden faydalanacağı tahmin edilmektedir. Krediye başvuru süresi ise şu şekilde olacaktır. Üyelerimiz Odamızdan ‘TOBB Nefes Kredisi içindir’ ibaresinin bulunduğu Faaliyet Belgesi alarak Bankalara kredi başvurusunda bulunacaktır. Ancak oldukça önemli bir hususun altını çizmek isterim, Aidat borcu olan üyelerimize bu faaliyet belgesi verilmeyecektir. Dolayısıyla Nefes Kredisinden faydalanmak isteyen üyelerimizin mutlaka aidat borçlarını ödemeleri gerekmektedir. Üyelerimizden topladığımız aidatları yine üyelerimizin kullanımına sunmak amacıyla İTSO olarak kredi limitini 100 Bin TL olarak belirledik. Ancak yapılan protokol gereği, Odamızın kredi değerlendirme sürecinde firmalara ilişkin herhangi bir kredi onayında bulunmayacağını ve referans veremeyeceğini de özellikle ifade etmek isterim. Son olarak Nefes Kredisinin KOSGEB tarafından verilen İşletme sermayesi Kredi Faiz Desteğinden farklı bir destek olduğun da sözlerime eklemek istedim” şeklinde bilgiler verdi.
DENİZBANK Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman: “KOBİLER Nefes Alacak”
İTSO’da gerçekleştirilen Bilgilendirme toplantısına katılan Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eski Duman ise, KOBİLERİN Bu krediyle nefes alacağına vurgu yaptığı konuşmasında şu bilgileri verdi: “TOBB ve KGF yapılan anlaşma kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Oda ve Borsa üyesi olan KOBİ’lere özel 12 ay vadeli sadece yüzde 9.9 yıllık faiz oranıyla aylık yüzde 0.83, 150 Bin TL’ye kadar ‘Nefes Kredisi’ sunulacaktır. Denizbank olarak KOBİ ve esnafımızın gelişim ve büyümelerine olanak sağlayacak finansal çözümler için çalışıyoruz. TOBB ve KGF desteği ile yıllık yüzde 9.9 (Aylık yüzde 0.83) faiz oranlı ve üst limiti ile ve ilçelere göre 50 bin ve 150 bin TL arasında değişmekte olan ‘TOBB Denizbank Nefes Kredisi’ni hayata geçirdik” DENİZBANK Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman ile birlikte KOBİ Satış Müdürü Kemal Odabaş, Şube Müdürü Ayhan Çimer, Deniz Bank İskenderun KOBi Portföyleri Serkan Çuhadaroğlu, Yaşar Taşkıran ve Derya Duman da yer aldı. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcıları Mahir Taner, Muhsin Yeter, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Necat Özkaya, Bülent Seküçoğlu ve Gassan Kuran da bilgilendirme toplantısında hazır bulundular.
ZİRAAT Bankası Şube Yöneticileri de İTSO’da
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası ortaklığıyla ‘Nefes kredisi’ protokolü imzalanmasının ardından aynı gün Ziraat Bankası İskenderun Şube yöneticileri Fatih Ay ve Ali Aktar İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette ‘Nefes Kredisi ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Ziraat Bankası İskenderun Şube yöneticileri Nefes kredisisin esnafı biraz olsun rahatlatacağına vurgu yaptılar

İTSO’dan Kobilere yönelik ‘NEFES KREDİSİ’ İTSO’dan Kobilere yönelik ‘NEFES KREDİSİ’İTSO’dan Kobilere yönelik ‘NEFES KREDİSİ’ İTSO’dan Kobilere yönelik ‘NEFES KREDİSİ’

Önceki İçerikYeni Yapılan Devlet Hastanesine Ücretsiz Otobüs Seferleri Başladı
Sonraki İçerikYeni Sanayi Sitesinin ilk Tapuları alındı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.