Down Sendromlu Çocuklara Üniversitede Eğitim Verildi

İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde“ ‘İstersek engelleri kaldırabiliriz” projesi kapsamında Down sendromlu bireylere sembolik olarak bir günlük üniversite eğitimi verildi.
+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil katılımı ile düzenlenen eğitimlerde Down Sendromlu bireylere İSTE’de eğitim gören öğrenciler tarafından çeşitli mesleki bilgiler aktarıldı.
Baretlerini takarak inşaatlarda nasıl önlemler alındığını, birebir İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Cem Çetin’in sunumu ile öğrenen Down Sendromlu bireyler sunumun ardından görevli öğrenciler ile birlikte kağıttan bina yaptılar.
Oldukça keyifli oldukları gözlenen öğrenciler kendi evlerini yapmalarının mutluluğunu yaşadılar.

İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Cem Çetin, Onur Serkan Kaya, Kaan Erdinç, Zafer Oğuz İsal, Barış Memiş ve Zafer Karaboğa yaptıkları açıklamada,sosyal sorumluluk dersi kapsamında ‘İSTE’rsek engelleri kaldırabiliriz projesi kapsamında İSTE çatısı altında gerçekleştirilen bu projenin okulumuzdan ülke geneline yayılıp bu sayede milletçe farkındalık kazanmamızı sağlayacağına inanıyoruz. Projenin birinci aşamasında Down sendromlu bireylere sembolik bir üniversite eğitim günü ve beraberinde yine sembolik diploma töreni düzenledik” ifadelerine yer verdiler. Proje tasarımı ve danışmanlığı konusunda da Psikolog Güliz Güngör’e desteklerinden dolayı da teşekkür ettiler.
TEMSİLİ OLARAK ÜNİVERSİTE MEZUNU OLDULAR
+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ise yaptığı açıklamada engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek,”Down Cafe Down sendromlu çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerle de çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamayı ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. İSTE yetkililerine ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Günün sonunda Down Sendromlu özel bireylere 1 günlük eğitimin ardından İnşaat Mühendisliği mezunu olarak diplomaları verildi. Aileleriyle birlikte bu mutluluğu yaşayan özel bireyler diplomaları ile de poz vermeyi ihmal etmediler.

Down Sendromlu Çocuklara Üniversitede Eğitim Verildi Down Sendromlu Çocuklara Üniversitede Eğitim Verildi Down Sendromlu Çocuklara Üniversitede Eğitim Verildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.