‘Mustafa Kemal Atatürk Ve İlk Kurşun’ Resim Sergisi Açıldı

Milli mücadele düşmana karşı sıkılan ilk kurşunun Dörtyol’dan atılmasının 98. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen ‘Mustafa Kemal Atatürk ve İlk Kurşun’ konulu resim sergisi Dörtyol Öğretmenevi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.
HBB Türk Ulusu’nun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve fikirleri doğrultusunda hareket eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde 1918 yılında Mehmet Çavuş tarafından Dörtyol’da ateşlenen milli mücadele ruhunu Hatay halkına yaşatacak önemli bir etkinliğe daha imza attı.
19 Aralık Pazartesi günü Dörtyol’da gerçekleştirilen açılış törenine, Başkan Vekili Serdar Güven’in yanı sıra, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Savaş Balcı, İlçe Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Turan, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, HBB Dörtyol, Erzin ve Payas ilçe koordinatörü Tansel Demirel ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Kurtuluş mücadelesinin ruhunu yeni nesillere aktarılabilmek ve tarihe şahitlik amacıyla Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş mücadelesi sırasında çekilen fotoğraflarının sergilendiği açışta konuşma yapan Başkan Güven, “ Milli mücadele sırasında vatan bütünlüğü ve egemenliği için ilk kurşunun Dörtyol’dan sıkılması bizim için oldukça gurur verici ve bizleri onurlandıran bir hadisedir. Bu toprakların düşman işgalinden kurtuluşu için gencecik vatan evlatları hiç tereddüt etmeden ülke için savaşmış ve Yüce Türk Milleti’ne bağımsızlığı hediye etmişlerdir. Umarım bu sergi amacına ulaşır, çocuklarımıza ve gençlerimize gün geçtikçe tahribata uğrayan milli şuuru kazandırır” ifadelerine yer vererek serginin açılışını gerçekleştirdi.

Birbirinden özel resimlerin görücüye çıktığı sergi, 26 Aralık Pazartesi gününe kadar Dörtyol Öğretmenevi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

‘Mustafa Kemal Atatürk Ve İlk Kurşun’ Resim Sergisi Açıldı ‘Mustafa Kemal Atatürk Ve İlk Kurşun’ Resim Sergisi Açıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.