İste’de Afet Bilinci Eğitim ve Tatbikat İle Aşılandı

Afet konusunda farkındalık yaratmak ve afet bilincini oluşturmak adına düzenlenen etkinlikte, afet öncesi, afet anında ve afet sonrasında nasıl davranılması gerektiği hususlarında bilgilendirmelerde bulunan Hatay AFAD Ekibi potansiyel tehlikeler ve zararlardan korunma yöntemlerini anlattı.
Hatay AFAD Ekibi, Hatay’ın %100 deprem riski altında olduğuna dikkat çekerek risklerin önceden hesaplanıp özellikle TV, dolap vb. gibi eşyaların sabitlenmesi, deprem anında çıkışları engelleyebilecek her türlü nesnenin kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, deprem sonrasında ise toplumsal güç birliği oluşturulmasının önemine dikkat çekti.
Hatay AFAD Ekibi, deprem anında paniğe kapılmadan balkon, merdiven ve asansörlerden uzak durulması gerektiğini ifade ederek, insan vücudunun en az zarar görecek şekilde masa vb. gibi nesnelerin altında başını koruyarak ve vücudun hacmini küçülten deprem pozisyonunda saklanılması gerektiğini belirtti.
Eğitimin ardından gün içinde gerçekleştirilen tatbikat ile gün içinde yapılan “Afet Eğitimi” sırasında öğrenilen bilgiler pekiştirildi.
Gerçekleştirilen afet eğitimi ve tatbikat hakkında değerlendirmelerde bulunan İSTE Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ersin Bahçeci; “AFAD ekibi tarafından yaklaşık bir saat süren eğitim verilerek, eğitimde verilen bilgilerin pekiştirilmesi amacıyla bir tatbikat yapıldı. Tatbikat esnasında, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Binası’nın tümü öğrencilerimizin koordinasyonlu ve hızlı çalışmalarıyla etkin bir biçimde boşaltılarak başarılı bir çalışma gerçekleştirildi. İSTE olarak hazırlıklarımız güncellenerek artacak ve sadece bir binada yapılan tatbikat etkinliğimiz İSTE Kampüsü içerisinde bulunan diğer binalarda da periyodik olarak yapılacaktır” dedi ve tatbikatların ilerleyen dönemlerde devam edeceğini belirtti.

İste’de Afet Bilinci Eğitim ve Tatbikat İle Aşılandı İste’de Afet Bilinci Eğitim ve Tatbikat İle Aşılandı İste’de Afet Bilinci Eğitim ve Tatbikat İle Aşılandı

Önceki İçerikÇöp Konteynerlerini Periyodik Olarak Temizliyor
Sonraki İçerikİskenderun’da Asfalt Yama Çalışmaları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.