Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Hatay’da

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye’nin yoğun çabaları ile sağlanan ateşkes neticesinde Halep’ten tahliye edilmeye başlanan siviller için sürdürülen çalışmaları koordine etmek amacıyla Hatay’a geldi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak’ı, Valiliğe gelişinde Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcıları Hakkı Ünal, Orhan Mardinli, H. Volkan Köksal, Bilal Ölmez ve kurum müdürleri kapıda karşıladı. Kaynak, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçti.

Makamda bir süre Vali Ata ile görüşen Kaynak, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda Suriye’nin Halep kentinden tahliye edilmeye başlanan siviller ile ilgili alınan önlemler ve sürdürülen çalışmalar hakkında brifing aldı. Toplantıya Hatay Valisi Erdal Ata, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık, AFAD Başkanı Halis Bilden, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve ilgili diğer yetkililer katıldı.

Valilik ziyaretinin ardından Başbakan Yardımcısı Kaynak, Vali Ata ve beraberindeki heyet hep birlikte Reyhanlı Cilvegözü sınır kapısına giderek alandaki çalışmaları yerinde inceledi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaynak, Hatay Valimiz, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, Kızılay Başkanı ve bu bölgenin güvenliğinden sorumlu komutanı ile beraber bir değerlendirme yaptıklarını dile getirdi. Kaynak, ‘’Şu anda sıcak bölgeden gelen Kızılay Başkanımızın da bize verdiği bilgiler çerçevesinde Halep’ten İdlip’e doğru açılan tahliye koridorundan ilk olarak 20 otobüs tahliye edilmiş vaziyette. Hemen Halep’in dışında Özgür Suriye Ordusunun kontrolündeki güvenli bir bölgeye ulaşmış durumdalar. Bunların içinde 30-35 tane yaralı var. Yaralılardan bir kısmı ileri derecede yanık, bir kısmı ağır yaralı. Ancak bu kişilerin aileleri de kendileri ile beraber, yani refakatçıları var. Hastalar, yaralılar şu anda güvenli bölgede bir hastaneye yerleştirildiler. Ancak daha ileri düzeyde tedavi ihtiyacı olanlar, o bölgede bulunan hastanelerde o imkan varsa orada hemen tedavi ettirilecek. Yoksa sınırımızın hemen bitişiğindeki Babül Hava Hastanesi’nde tedavileri yapılacak. Bildiğiniz gibi sivil toplum kuruluşlarımız, hekimlerimiz orada sağlık hizmeti veriyorlar.’’ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak hastalar, yaralılar, özel bakım ihtiyacı olan çocuklar ve yaşlılar için bir çalışma yaptıklarını belirten Kaynak, ‘’Karşı taraftan yani dünyanın meşru saydığı özgür Suriye ordusu tarafından ve Suriye rejimine muhalifler tarafından bir talep olduğunda yine Suriye içerisinde güvenli bir bölgede bir kamp merkezi kurmayı da değerlendiriyoruz. Bu kamp merkezi için tüm hazırlıklıları konuştuk. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunlarla ilgili oluşacak talebe göre hazır vaziyetteyiz’’ dedi.

Bugün ilk 20 otobüsün tahliye edildiğini yineleyen Kaynak, ‘’Belki ikinci 20 otobüsün çıkmasına izin verirlerse onlar da devam edecek. Bize iletilen bilgiler Halep’te 80-100 bin civarında insan olduğu ve bu insanların İdlip’e doğru açılan tahliye koridorundan sonra güvenli yerlere yerleşmek istedikleri şeklinde. Tabi İdlip’te bu kadar insanı barındıracak fiziki şartlar yok. İdlip’te belki 1,5 milyona varmış olan bir nüfus var.’’ şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Hatay’da Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Hatay’da

Önceki İçerikSağlıklı Beslenme, Anne Ve Bebek İçin “Anahtar”
Sonraki İçerikÜlkemizi Hainler Asla Bölemeyecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.