9’uncu Hatay İnsan Kaynakları, İstihdam Fuarı & Kariyer Günleri Fuarı Hatay’da

MKÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen fuara Başkan Savaş’ın yanı sıra, Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ATSO (Antakya Sanayi ve Ticaret Odası) Başkanı Hikmet Çinçin, OSB (Organize Sanayi Bölgesi) Başkanı Tahsin Kabaali, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“Girişimciliğin Önemi ve Hatay’a Değer Katmak’ ana başlıkları altında gerçekleşen fuarın açılış gününde yetkililer, kalitenin ailede başladığının altını çizerek, gençlerin bilgi ve sorunlara odaklanarak kariyerlerine yön vermelerini ve beyinlerini doğru kullanmaları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.
“BİR ÜLKENİN TEKNOLOJİ VE BİLİMDE ÖZGÜR OLMASI GEREKİYOR”
Konuşmasına 1915 Çanakkale Zaferi ile ilgili anekdot paylaşarak başlayan Başkan Savaş, Ulu Önder Atatürk ve yönetimindeki Türk askerlerinin geçmişte ne zorluklarla mücadele ettiklerine dikkat çekti. Teknoloji bilimle barış toplumunun olabileceğini vurgulayan Başkan Savaş, “Komşumuz Suriye’de beş buçuk yıldır yangın var. Oradaki insanlar hayatlarını kaybediyor. Ortadoğu kan ağlıyor. Bir ülkenin bilim, teknoloji ve ekonomide özgür olması gerekiyor. Bunun için de insan kalitesinin ve insan kaynaklarının en üst seviyede olması gerekir” dedi.
“SİYASETÇİ VE YÖNETİCİLERİN İSTİHDAM KONUSUNDA HASSAS DAVRANMASI VE GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLMASI GEREKİYOR”
Gençlerin bu tür etkinliklerden en iyi şekilde yararlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Savaş, “Ayrıca istihdam bu konuda çok önemli. Bizler sizlerle beraber önemli çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Bu çalışmaların da yapılacağı en önemli yerler üniversitelerdir. Devletimizin, hükümetimizin, ticaret odaları, esnaf odaları ve eğitim kurumlarımızın da bu döneme hazır olması gerekiyor. Özellikle siyasetçi ve yöneticilerin bu konuda hassas davranması, gençlerimize örnek olması gerekir. Siyasetin dışında teknolojinin ışığında bunları yapmamız lazım. İnşallah Türkiye o günleri yaşar ve bizler de çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkarız. Ben burada bizi onurlandıran misafirlerimize ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Fuarın ilk gününün sonunda öğrenciler, Hataylı işverenlerin oluşturduğu stantta, firmalar hakkında bilgi alarak iş başvurusunda bulundu.

9’uncu Hatay İnsan Kaynakları, İstihdam Fuarı & Kariyer Günleri Fuarı Hatay’da

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.