Hatay’da Sanat Engel Tanımıyor

Hatay’da görme ve bedensel engellilerin oluşturduğu ve 3,5 yıl önce kurulan ‘HBB Engel Tanımayan Türk Halk Müziği Korosu’, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Hatay Meslek Edindirme Merkezi’nde (HATMEK) muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ‘ Engelsiz Hayat, Engelsiz Hatay’ sloganıyla çıktığı yolda toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan engelli vatandaşların yaşamlarındaki engellere dikkat çekmek için birbirinden özel etkinliklere imza atarak yurt genelinde hemşehrilerinin gönlünü kazanmaya devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak, engelli vatandaşlara destek olmak ve engelleri birlikte aşabilmek amacıyla duyarlı bir etkinliği daha Hatay halkıyla buluşturdu.

Farkındalık yaratan etkinliğe, HBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Sait Günal, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gökhan Yıldırım, HBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ramadan Sever, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım ve çok sayıda Hataylı katılım gösterdi.

ENGEL TANIMAYAN KORO, AYAKTA ALKIŞLANDI

Şef Fikret Burgaz ve Barış Işık’tan eğitim alarak koro ve solo halinde şarkılar seslendirmeyi öğrenen engel tanımayan 24 kişilik ekip, birbirinden güzel ezgileri dinleyicilerle buluşturarak duygu dolu anlar yaşattı. Türk halk müziğinin bilinen eserlerinden ‘Dostum Dostum’, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ ve ‘Bahçe Duvarından Aştım’ gibi türküleri seslendiren koroya Hataylılar hep bir ağızdan eşlik etti. Sanata hiçbirşeyin engel olamayacağını ve asıl engelin insanların bakış açılarında olduğunu bir kez daha hatırlatan engel tanımayan koro, konser sonunda ayakta alkışlandı.

“BUGÜN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ AMA ONLAR HİÇBİR ZAMAN ENGEL TANIMAYACAKLAR”

Etkinliğin sonunda duygu ve düşüncelerini paylaşan Günal, “Bizlerin her gün dinlediği şarkıları, daha iyi söylediklerini ispat ettikleri için hepsini gönülden kutluyor ve alkışlıyorum. Hepimizin bir eksiği olduğunu ve eksikliklerimizi birlikte tamamlayacağımızı bizlere gösterdiler. Bugün dünya engelliler günü ama onlar hiçbir zaman engel tanımayacaklar. HBB olarak hizmete ihtiyacı olan her insanın her zaman yanındayız. Sizlere hizmet ederek, yaşamınızın her alanında yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından HBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Sait Günal, Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi Başkanı Figen Vural Tekin’e, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gökhan Yıldırım ise koro görevlisi Süreyya Baytar’a çiçek takdim etti. Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi Başkan yardımcısı Ali Rıza Tekin, Başkan Savaş’a özel olarak hazırlanan ve üzerinde ” Sen Çok Yaşa Lütfü Başkan” yazılı tabloyu daire başkanlarına takdim etti.

hbb-engel-tanimayan-turk-halk-muzigi-korosu-1 hbb-engel-tanimayan-turk-halk-muzigi-korosu-2 hbb-engel-tanimayan-turk-halk-muzigi-korosu-3 hbb-engel-tanimayan-turk-halk-muzigi-korosu-5

Önceki İçerikAk Parti İlçe Başkanı Bodur: Cumhur Başkanlığa Hazır
Sonraki İçerikİskenderun Çocuk Parkında Neler Oluyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.