Öğrenciler ‘İSTE’di, Başkan Culha fidan dikti

Arsuz Belediyesi’nin gelecek nesillere daha yaşanabilir ve daha yeşil bir Arsuz bırakmak amacıyla başlattığı ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin ettiği 250 fidanı bu kez İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri ile birlikte toprakla buluşturdu. Üniversite öğrencilerin aynı zamanda ‘Ülkenin Geleceği Senin Ellerinde’ isimli ağaç dikme etkinliğine de destek verilen törende, Başkan Nazım Culha öğrencilerle birlikte Arsuz’da vahşi depolama yöntemine son veren ve daha temiz bir çevre için faaliyete başlayan Akçalı Çöp Terfi İstasyonunun etrafını yeşillendirdi.
İSTE Öğrencilerinin hem doğaya ve yeşile verdiği önemden, hem de ‘Ülkenin Geleceği Senin Ellerinde’ adlı ağaç dikim kampanyasına ağaç temini ve ağaçlandırma sahası göstererek destek vermesinden dolayı Başkan Nazım Culha’ya plaket takdim ettiği fidan dikim törenine Başkan Culha ve öğrencilerin yanı sıra belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, vatandaşlar ve çocuklar da katıldı.

Başkan Culha, gençlerle ağaç dikti
Fidan dikimi çalışmalarının halkın ve öğrencilerin yanı sıra kurumların da katılımı ile devam edeceğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Daha yeşil bir Arsuz için fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Hepimiz küresel ısınma ile tabiatın dengesinin bozulduğunu iyice hissediyoruz. Bunun önüne geçebilmek için bir nebze de olsa katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Arsuz Belediyesi olarak ağaç dikimine ciddi anlamda önem veriyoruz. Geleceğin aydınlık yüzleri, üniversiteli arkadaşlarımız da buradalar. Onlarla birlikte böyle bir çalışma yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Zaten bu ülke emin ellerde, siz gençlerin ellerinde… Daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir çevre umuduyla bu tür kampanyalarımız Arsuz’da artarak devam edecek” dedi.

arsuz-1 arsuz-2 arsuz-3 arsuz-4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.