CHP GENÇLERİNDEN ÖĞRETMENE VEFA

Chp İskenderun Gençlik Kolları Yönetimi, Başkanları Onur Baştaş Öncülüğünde, Geçtiğimiz Yaz Elim Bir Trafik Kazası Sonucu Yaşamını Yitiren Beş Temmuz İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Ahmet Cebeci’yi Öğrencileri Ve Aileleri İle Birlikte Mezarı Başında Anarak Mezarına Çiçek Bıraktılar. Mezarlıktaki Anma Töreni Sonrası CHP İskenderun Gençlik Kolları Yönetimi daha sonra İskenderun Öğretmen Evine Giderek Öğretmenlere Karanfil Dağıttı.

İskenderun CHP Gençlik Kolları Başkanı Onur Baştaş da Öğretmenler günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Baştaş, şunları söyledi:

“Milletimizin istikbalinin mimarları, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’ sözlerinin sorumluluğunda, yaşadıkları sıkıntılarına rağmen kalplerinde ki eğitim öğretim aşkıyla mesleğine devam eden ve emekli olan tüm eğitimcilerimize selamlar olsun. 24 Kasım’lar öğretmenlerimizin sorunlarını dinlemek anlamak ve çözüm amaçlı yollar geliştirme günüdür. Bugün bir öğretmen olabilmek için önce dört yıllık fakülteyi bitireceksin, o yetmeyecek KPSS sınavlarına gireceksin, o yetmeyecek tarafsızlığına hiç güvenilmeyecek bir komisyon önünde sözlü sınava tabi tutulacaksın, o da yetmeyecek aday olarak atansan bile dört yıl sözleşmeli olarak deneneceksin ve eğer başarılı olursan kadrolu atanıp orada iki yıl daha geçirmek zorunda olacaksın. Bu süreçte kendine yer bulamayan öğretmenler de yıllarını ve gönüllerini verdikleri meslekten vazgeçmek zorunda kalmış; kimi polis kimi asker olarak hayata tutunmaya çalışmışlardır. Nitekim son yıllarda şehit olan güvenlik görevlilerimize baktığımızda aralarında çok sayıda öğretmene rastlıyor olmamız gibi.”

Baştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelelim öğretmenlerimize günümüzde verilmeyen değer konusuna. Hem öğrenci hem veli tarafından okulda kolaylıkla tehdit edilip darp edilebilen öğretmen, arkasında ona destek olması gereken hiç kimseyi bulamamaktadır. Bu konuda sesi kısılan öğretmen sadece vicdanıyla baş başa bırakılmıştır. Ya vicdanını dinleyip ülkenin gençlerini eğitmek için elinden geleni yapmaya devam edecek ya da sistemin kendine yüklediği görevi, yani dersine girdiği çocuklara bir nevi bakıcılık hizmetini istenildiği şekilde yapıp bir ATM öğretmen şekline dönüşecektir. Ömürlerini eğitmeye, öğretmeye, vatana fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yaratmaya çalışmakla geçen öğretmenlerimizin toplum içerisinde değerlerinin savunucuları olmalıyız. İskenderun CHP Gençliği olarak başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetlerimiz ile anar, gelecek nesillerin rehberi, onurlu meslekleriyle daima yüreklerimizde sevgiyle yaşayacak olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarız.”

chp-1 chp-3 chp-4

Önceki İçerikHatay’ın Meclisi Uzlaştı Ve Su Fiyatları Düştü
Sonraki İçerikDolar ve Euro rekorlar kırmaya devam ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.