Gün, Cumhuriyet’e sahip çıkma günüdür

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eşi Selda Culha ve CHP Arsuz İlçe Teşkilatı ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltı ve tutuklama kararlarına tepki göstermek ve basın özgürlüğüne destek olmak amacıyla halka Cumhuriyet Gazetesi dağıttı. Arsuz merkez, Gözmeydan ve Karaağaç Mahallelerindeki esnafa, halka, araç sürücülerine Cumhuriyet Gazetesi’ni bizzat eliyle dağıtan Başkan Culha, halkın yoğun ilgisiyle karşılaşırken, “Hem Cumhuriyetimize, hem Cumhuriyet Gazetesi’ne, hem de basın özgürlüğüne sahip çıkıyoruz” diyerek, özgür basına ve laik demokratik Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Cumhuriyet tarihine tanıklık eden bir gazetenin yaşatılması gerektiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Demokrasimize ve Cumhuriyetimize, Cumhuriyet Gazetesine sahip çıkıyor, tutuklamalara tepki olarak, herkes okusun diye Cumhuriyet Gazetesi dağıtıyoruz. Gün Cumhuriyet’e sahip çıkma günüdür. Bu gazete Mustafa Kemal Atatürk’ten adını almış, Cumhuriyet ile yaşıt olan bir gazetedir, mutlaka yaşatılması gerekiyor. Basının susturulmaması için, Cumhuriyeti korumak için, baskılara ve tutuklamalara tepki göstermek için, özgür basın için, düşünce özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

arsuz-1 arsuz-2 arsuz-3

 

Önceki İçerikİskenderun Körfezi’ndeki hayalet gemi tehlike yaratmaya devam ediyor
Sonraki İçerikHedef; daha yeşil bir Arsuz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.