Ali Abbas Alay, Chp Seçimlere Hazır Mı?

Cumhuriyet Halk Partisinde üç dönem ilçe gençlik kolları başkanlığı yapmış olan Ali Abbas Alay, CHP olarak yerelde partinin seçimlere hazır olup olmadığı konusunda açıklamalarda bulundu.
CHP’nin oylarını artıracak en etkili yöntemin, seçmenin ayağına gitmek olduğunu söyleyen Alay, yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi;
‘’Büyük hayalleri ve büyük umutları olan insanların yerine seçilip tahtta oturdular, oturdular ama dolduramadılar o koltuğu, misyonlarının olmadığını biliyordum ama bunların vizyonsuz olduğunu yeni öğrendim.
CHP halkın partisidir, halkı temsil etmek yerine seçilmişlerin peşine takılıp var olduğun makamı boşlamak nedir. Yakın gelecekte belediye ve milletvekilliği seçimi var bu parti altyapıyı güçlendirmek namına bir kayanın üstüne çakıl taşı bile koymadı. Mahalle toplantıları, parti içi eğitim, üyelerle istişare ay sonu toplantıları, bunlardan hangisini yapıldı. Yapıldıysa bizlerin neden haberi olmuyor. Hangi partili esnafın çayını içtiniz. Bu halkı temsil edecek bir Allah’ın kulu yok mudur? Yerel seçimleri kaybetmemizde emeği geçenlerin bizim üstümüzde tahakküm kurmasına daha ne kadar izin vereceksiniz. Yeni bağlanan ilçelere daha ne kadar üvey evlat muamelesi yapacaksınız. Tepe mahalleleri sizin gözünüzde yetim. Bu kibir nedir kimden büyüksünüz. Yapamıyorsanız bırakın bu partiyi halka, partinin gerçek sahipleri yönetsin. Hiç bir mahallemizde hiç bir yöneticimiz çalışmıyor.Büyükşehir Belediye Başkanı veya vekil bir program yapmazsa İskenderun ilçe örgütü oturup çay içiyor.

Mesela İskenderun’da CHP örgütleri bir erken seçime hazır mı? Hiç halkın arasına giriyorlar mı? Mesela mahallelere kaç defa gidilmiş? Mahallelerde kaç ev ziyaret edilmiş. İlimizin, ilçemizin mevcut sorunları ile ilgili basın açıklaması yapıyorlar ama hangi çalışmaları var? Türkiye’nin genel ekonomik, sosyal durumu, AKP’nin demokrasi dışı uygulamalarına karşı halka hiç gitmişler mi, yapılan yanlışlıkları hiç anlatmışlar mı? Yoksa oturdukları koltuklardan açıklama yapmakla mı yetinmişler? Bu soruların cevaplarını ne ölçüde olumlu veriyorlarsa, o derece seçime hazırlar demektir!

Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetlerle çok önde olduğunu kamuoyu biliyor ve takdir ediyor. Hatay Büyükşehir dışında, İskenderun’da partinin ilçe yöneticileri halka hangi hizmetleri sunuyor? Halka olumlu yönde gerçekten dokunabiliyorlar mı? Hani CHP yerelden iktidara yürüyecekti ya, o sebeple soruyorum!
Benim görüşüme göre, CHP olası bir erken seçime ilçe bazında hazır görünmüyor. Bir an önce hazırlanmalı mı, kesinlikle evet! AKP’nin iktidardaki bütün yanlış politikalarını köy köy, ev ev gezerek, daha bugünden halka anlatmalı ve ikna etmelidir. CHP’nin oylarını artıracak en etkili olabilecek yöntem, seçmenin ayağına gitmektir.
İlçemizde bire bir çalışma yapacak CHP kadrosu var mı?
Varsa ilçe bazında yöneticiler bu çalışmayı yapıyorlar mı?
Çalışmalar seçim dönemi ile sınırlı olmamalıdır. Seçim dönemi ile sınırlı olunca AKP’ye veren yine oyunu AKP’ye verecektir.
‘’En etkili yöntem seçmenin ayağına gitmek’’
Parti olarak düzenli bir şekilde seçtiğiniz bölgelere, mahallelere gidersiniz onlarla diyaloğa girersiniz. CHP bunu yılın belli günlerinde, belli organizasyonlarda yapıyor. Bunun ötesine geçmek gerekiyor. Ev ziyaretleri sık sık yapılmalıdır, sadece seçim dönemi ile sınırlı olmamalıdır. CHP’nin mahallelerde, gelir seviyesi düşük yerlerde ev ev çalışma yapması gerekiyor.
Örgüt parti politikalarını anlatmalıdır. Ev ziyaretleri yaparak halka gidilmelidir, AKP’nin nerelerde hatalar yaptığı anlatılmalıdır. Seçmenin unuttuğu olaylar hatırlatılmalıdır. Partimizin kendi ekonomi politikaları anlatılmalıdır. Ülkemizde maalesef yoksulluk, işsizlik hala birinci gündem maddesidir.
Parti olarak yerelde başarıyı yakalamak güncel tartışmalara sürekli basın açıklamalarıyla cevap vermelerle olacak iş değildir. Örgütü çalıştırmanız gerekiyor.
İlçemizde parti yöneticilerinin daha aktif, birleştirici, toparlayıcı daha dinamik olmaları gerektiğini ısrarla söylüyor ve ivedi olarak harekete geçilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.’’

ali-abbas

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.