Hatay’da Suriyeliler ‘ikamet belgesiz’ hareket edemeyecek

HATAY Valiliği, Hatay genelindeki Suriyeli’lerin her türlü iş ve işlemlerinde ‘ikamet belgesi’ göstermesi gerektiğini duyurdu. Muhtarlıklarda ikamet belgesi olmayanların ise, öncelikle İl Göç Müdürlüğü’ne giderek yabancı tanıtım kartı almaları gerekiyor.

Hatay Valiliği İnternet sitesinde yer alan açıklamada, yeni yönetmelikle birlikte bir adreste, aralarında aile bağı bulunmayan en fazla 4 kişinin kalabileceği ve ev sahibi ile kira kontratı yapmaları gerektiği belirtildi. Hatay Valiliği’nin ilgili duyurusunda şu bilgiler paylaşıldı:

“İlimizde ikamet eden Suriye uyruklu kişilere muhtarlıklarca ikamet belgesi verilmesine ilişkin işlemlerin sağlıklı yürütülmesi açısından Valiliğimizin 2 Mayıs 2016 tarih ve 13 Sayılı genelgesi ile aşağıdaki usul ve esaslara göre hareket edilmesi uygun görülmüştür. Suriye uyruklu kişilerin, muhtarlıklardan ikamet belgesi alabilmesi veya ikamet değişikliği yapabilmesi için, bu kişilerin yabancı tanıtma belgesine sahip olması zorunludur. Bu nedenle yabancı tanıtma belgesi olmayan kişilerin öncelikle İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurarak yabancı tanıtım kartı almaları zaruridir. Suriye uyruklu kişiler adına düzenlenecek ikamet belgesinin bir örneği muhtarlıkta saklanacak, bir örneği ilgili şahsa verilecek, bir örneği de ilgili kolluk birimine gönderilecektir. Aralarında aile bağı bulunan kişiler için düzenlenecek ikamet belgelerinde aynı adres esas alınacaktır. Aralarında aile bağı bulunmaksızın aynı adreste kalan kişiler adına ikamet belgesi düzenlenebilmesi için, ev sahibi ile aralarında imzalanmış bir kira sözleşmesi bulunması zorunludur. Aralarında aile bağı bulunmaksızın aynı adreste kalan kişiler için düzenlenecek ikamet belgesinde en fazla 4 kişi bulunacaktır. Muhtarlıklar tarafından yapılacak ikamet belgesi verilmesine ilişkin işlemler, Kaymakamlıklar tarafından denetlenecek ve gerekli koordinasyon sağlanacaktır. Gerçeğe aykırı yerleşim yeri bildiriminde bulunanlara 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’ nci maddesi hükümleri çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır.”denildi.

duyurumetni

Önceki İçerikBaşkan Seyfi Dingil, Çay Mahallesine Yeni Bir Yaşam Alanı Yapıyoruz
Sonraki İçerikİskenderun’da 3 Gün Elektrik Kesilecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.