İTSO’da Mesleki Yeterlilik Belge Alma şartları toplantısı düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Mesleki Yeterlilik Belgesi alma şartları ve sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 25/05/2015 tarihinde Resmî Gazetede Bakanlıkça yayımlanan 2015/1 nolu ilk tebliğde yer alan 40 meslekte belge zorunluluğu 26/05/2016 tarihinde Başladı. ( 5 Mayıs 2015 Resmî Gazete Sayı : 29366 ) Ancak 24/03/2016 tarihinde Resmi Gazetede Bakanlıkça yayımlanan 2016/1 nolu ikinci tebliğde yer alan 8 meslekte belge zorunluluğu ise 25/03/2017 tarihinde başlayacaktır.

Bu konu ile ilgili İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Mesleki Yeterlilik Kurumu Daire Başkanı Mehmet Ordukaya üyelere detaylı bilgiler verdi. Ordukaya’nın yönettiği toplantıda ayrıca Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanı Fatih Bilen ve TOBB KOBİ Müdürlüğü Uzmanı Sıla Kazan’da sine-vizyon destekli olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi alma şartlarını ve sürecine ilişkin sunum gerçekleştirdiler. Toplantıda konuşan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter; “Son yıllarda ülkemizde iş kazaları oranlarında artış gözlenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, bu konuya ilişkin bir takım çalışma yapmakta ve iş kazalarının minimum seviyeye indirilmesine yönelik çeşitli önlemler almaktadır. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca 48 farklı Meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Mesleki Yeterlilik Belgesi alımları konusunda akredite olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde sınav ve belgelendirme hizmeti verilmektedir.

İnşaat, kaynakçılık, metal, makine ve asansör alanlarında, 81 il ve 160 ilçede Mesleki yeterlilik sınavları yapılmakta olup, verilen belgelerin uluslar arası geçerliliği bulunmaktadır. Yapılan bu kapsamlı çalışmayla da iş kazalarının önlenmesi amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Mesleki Yeterlilik Kurumu Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanı Fatih Bilen ve TOBB KOBİ Müdürlüğü Uzmanı Sıla Kazan’a İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter tarafından plaket takdim edildi İTSO Halil Şahin meclis Salonunda düzenlenen ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi alma şartları ve sürecine ilişkin bilgilendirme Toplantısı’na İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyesi Necat Özkaya, İTSO Meclis üyeleri, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, Sosyal Güvenlik Kurumu İskenderun İlçe Müdürü Bilgin Çam, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, çevre ilçelerden gelen daire müdürleri, iş adamları ve meslek mensupları katıldılar.

mesleki-yeterlilik-sunumu-3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.