Ieee İste’de Toplandı

IEEE Türkiye öğrenci kolları İç Anadolu Bölge Toplantısına İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Genel Sekreter Yılmaz Çiğdem, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, akademisyenler, konuşmacılar ve birçok üniversiteden öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasında geleceğin elektrik elektronik mühendislerine seslenen İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş “Gelişen teknolojiler üzerinde teknik farkındalık yaratmak, mevcut bilgi birikimlerinin paylaşılmasını sağlamak amacıyla ülkemizin farklı noktalarındaki üniversitelerinden gelen siz öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum” sözleri ile IEEE’ ye başarılar diledi.
IEEE Türkiye öğrenci kolları İç Anadolu Bölge Toplantısında geleceğin elektrik elektronik mühendislerine sektörü anlatarak deneyimlerini paylaşan Alp Mühendislik Elektrik Transformatör San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu başkanı elektrik elektronik mühendisi İlhan Aydoğan “Asıl önemli olan dersi geçmek, öğrenmek olmamalı. Sosyal olmak ve girişimci olmak gerekiyor. Üniversitenin sizlere verdiği anahtarlar ile kapıları açın” sözleri ile öğrencilere deneyimlerini anlattı.
Alp Mühendislik Elektrik Transformatör San. Tic. Ltd. Şti. Ar-Ge Müdürü elektrik elektronik mühendisi Burak Aydoğan ise Türkiye’de güneş enerjisi pazarı hakkında bilgiler vererek yatırım maliyetleri ve güneş enerjisinin kazanımları hakkında bilgiler verdi.
IEEE’nin amaçları ve tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirmelerde bulunan IEEE Türkiye Temsilcisi Dağlar Kaplan; “IEEE insanlık için sosyal ve teknik anlamda herkesin bilgilendirilmesini sağlamaktadır. 34 ilde 75 kol ile 4.000’den fazla üye ile kongre ve kurultay toplantıları düzenlemektedir” bilgilendirmeleri ile IEEE’nin elektrik ve elektronik mühendisliği alanında düzenlediği mobil uygulama geliştirme, kodlama, web sitesi yarışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak İSTE IEEE Yönetim Kurulu Başkanı Betül Bulut’a ve İSTE IEEE’ye organizasyondan dolayı teşekkür etti.
IEEE Türkiye öğrenci kolları İç Anadolu Bölge Toplantısı Kol sunumları, Aksa Enerji Atik Rüzgar Elektrik Santrali teknik gezisi sonrasında ise İskenderun gezisi ile sona erdi.

1 5 7

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.