Dörtyol Buse Nur İçin Seferber Oldu

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde lösemi hastalığı tedavisi gören 12 yaşındaki Buse Nur Kaba için gerekli olan kök hücre nakli olabilmesi için kan bağışı kampanyası başlatıldı.
Dörtyol Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dörtyol Belediyesi, Türkiye Kızılay Derneği, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu ve Eğitim Kurumlarının yanı sıra vatandaşlarında kampanyaya destek verdiği kan bağışı kampanyasına yaşlı genç vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
Atatürk anıtı alanı önünde Türk Kızılay’ı kan alma birimi tarafından kurulan stantlara kök hücre ve kan bağışı yapmak ve Buse Nur Kaba’ya gerekli olan kök hücre naklinin bulunmasını isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdular.
Kan bağışı kampanyasının açılışına Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ataş, Kurum ve Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Mahalle Muhtarları, Okul Öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Kampanyanın açılışında bir konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’da ilçemizde yaşayan ve tedavi gören Buse Nur Kaba kızımının adını verdiğimiz ve ülkemizin her noktasında tedavi gören lösemi hastalarımıza umut olmak adına Dörtyol Kaymakamlığımız, Hatay Büyükşehir Belediyemiz, Türkiye Kızılay Derneği Dörtyol Şubemizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte Milli Ruhun Şahlandığı Türkmen ilçemizde böylesi büyük bir organizasyonla kök hücre nakli ve onunla birlikte kan bağışı kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Bu vesileyle milli misaki sınırlarımız içerisinde yaşayan kardeşlerimizi yaşadıkları yerlerde bulunan kan alma merkezlerine giderek kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Çünkü vereceğimiz bir damla kan ile ihtiyacı olan bir çok insana yeniden hayat vermemize vesile olacaktır. Buradan kan bağışında bulunan tüm hemşehrilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, Türk Kızılay’ı olarak ülke genelinde Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak, kök hücre ve kemik iliği bankası veri tabanı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gün burada başlatılan projeye destek olmak hem de kan bağışı bilincini artırmak için ekiplerimiz gün boyu çalışmalarını sürdürecek, duyarlılık gösteren herkese teşükkür ediyorum dedi.
Kampanya’ya katılan Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ataş düzenlenen kampanyanın ilk bağışçıları oldular.

aem-141

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.