Samandağ Belediyesi Kent Müzesi Kuruyor

Samandağ Belediyesi kent müzesini kuruyor. Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kurucusu Hülya Nehir öncülüğünde Arkeolog Miray Mimaroğlu, İpek Köyü Koordinatörü Berna İleri Kent Müzesinin kurulması için çalışmalara başladı.
Samandağ Belediyesi bünyesinde kurulacak Kent müzesi ile ilgili Samandağ’da bulunan tüm mahalleler ziyaret ediliyor. Müzenin önemi konusunda mahalle sakinlerinin katkı sunması için Mahalle Muhtarları bilgilendiriliyor. Arkeolog Miray Mimaroğlu ile İpek Köyü Koordinatörü Berna İleri gerçekleştirdikleri Mahalle ziyaretinde Gözene Mahalle Muhtarı Yusuf Dadük ile Sutaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Cemali’yi Kent Müzesinin önemi hakkında bilgilendirdi. Kurulması planlanan Müze için de destek talep etti.
Gözene Mahalle Muhtarı Yusuf Dadük ile Sutaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Cemali Kurulması planlanan Kent Müzesi çalışmalarını takdirle karşıladıklarını eski tarihe dayanan kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden geldiğince destek vereceklerini söylediler.
Arkeolog Mimaroğlu; Gözene ve Sutaşı Muhtarları ile Samandağ’da kurulması planlanan Kent Müzesi ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle; “Samandağ’da Dedelerimizden, Nenelerimizden kalan sandıklardaki çeyizleri gelinlikleri, geleneksel kullandıkları eşyaları müzeye bağış yoluyla kazandırıyoruz. Şehir dışından ve Yurtdışından Samandağ’a gelenler bu halkın yaşama biçimini, kültürünü tanımıyor olsalar bile çok eski tarihlerden bir araya getirilmiş müzeyi gezdiklerinde tanıma fırsatı doğacak.
Samandağ Belediyesi bünyesinde İpek dokuma üretimi ile uğraşılıyor bunlarında tanıtımı yapılacak. Vatandaşın bağışladığı eserleri bağışlayan vatandaşın ismi yazılarak müzede sergilenecek. Bu konuda muhtarlarımız müze ile ilgili yaptığımız çalışmalar hakkında Mahalle halkını bilinçlendirirlerse eserleri bulmamızı kolaylaşacak” dedi.
Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Hülya Nehir öncülüğünde başlatılan Kent Müzesi kurma çalışmaları Samandağ’da bulunan tüm Mahalle muhtarlarını ziyaret edeceklerini dile getirerek Mahalle muhtarları ile görüşmelerin başlangıcında Gözene ve Sutaşı Mahallesinde gerçekleştirdiklerini ziyaretin verimli geçtiğini çok eskiye dayanan Samandağ’ın tarihi, gelenek ve göreneklerle ilgili önemli dokulara ulaşacaklarını söyledi.
Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kurucusu Hülya Nehir Konuşmasını şöyle sürdürdü; “Samandağ’da var olan kültürü korumak ve gelecek nesillere aktarmak için gelenek ve göreneklerimizi önemsiyoruz. Kültürümüzün kaybolmaması için kurmayı planladığımız Kent Müzesi ile ilgili çalışmalarımızı öncelikli olarak muhtarlarla başlattık.
Muhtarlarımızın desteği ile birlikte Samandağ’ın kültürel dokusunu, gelenek ve göreneklerini unutulmaya yüz tutmuş şarkıları ve türkülerinin korunmasına, yaşatılmasına, tanıtılmasına, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacındayız. Mahalle Muhtarlarımızın hanelerde bulunan eski tarihe dayanan eserleri, eşyaları bir arada toplayarak Kent Müzesini kurmayı hedefliyoruz.” dedi.

img_8813

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.