Expo 2016 Antalya’da Hatay Rüzgarı

55 Ülke 11 il 11 ilçe ve 23 katılımcı kuruluşun temsil edildiği EXPO 2016 Antalya’da Hatay Büyükşehir Belediyesi de birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. EXPO 2021 adaylığı yönünde hızla ilerleyen ve EXPO 2016 Antalya’nın açılışından bugüne kadar HBB Mehter Takımı, çocuk tiyatrosu, resim sanatı, mozaik tablo yapımı gibi birçok etkinliği katılımcılarla buluşturan HBB, Hatay Bahçesi’ne Halk Oyunları gösterisi, Geleneksel Kına Gecesini ve künefeyi de taşıdı.

BAŞKAN SAVAŞ: İSTİYORUZ Kİ BU COĞRAFYA ACILARLA DEĞİL TABİATLA İÇ İÇE OLSUN

Ortadoğu’da istenmeyen olayların yaşanması, yaşadığımız coğrafyanın güzelliklerini görebilmeyi zorlaştırdığını belirten Başkan Savaş, “Maalesef ki böyle bir coğrafyanın hemen yanında akan kan ve gözyaşı vardır. Hem Hatay hem de ülkemiz 5 yıldır komşu ülkemizde yaşananlardan olumsuz etkilenmektedir. Bütün bu yaşan olumsuzlukların farkındalığıyla bizler, Ortadoğu’daki kanın durması için çaba harcıyor, insanların kendilerini var eden tabiatla iç içe olmasını sağlamaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki bu coğrafya acılarla değil tabiatla iç içe olsun” şeklinde konuşarak komşu ülkelerde yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

EXPO 5 YILDIR ACI YAŞAYAN ORTADOĞU’NUN YÜZÜNÜ GÜLDÜREBİLİR

EXPO gibi saygın ve büyük organizasyonların Ortadoğu’nun yüzünü güldürebileceğini ve bu coğrafyadaki insanlara moral ve motivasyon sağlayabileceğini belirten Başkan Savaş, “İstiyoruz ki, tabiatın zenginlikleri ile yoğrulmuş bu coğrafyada insanlar mutlu olsun. EXPO’yu yapmaktaki amacımız hem Hatay’ın hem de çevre ülkelerin coğrafyamızın güzelliklerinden ve böylesine büyük organizasyonlardan nasibini almasıdır. EXPO kapsamında tasarlayacağımız kalıcı ve güncellenebilir projelerimiz, çevre ülkelere moral ve motivasyon sağlayabilmesini amaçlıyoruz. EXPO’da bizi misafir ettiğiniz için Hatay halkı adına sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

buyuksehir-3 buyuksehir-4 buyuksehir-5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.