İSTE’yenler burslarına kavuştu!

Öğrenciler ile yapılan tanışma toplantısından sonra yapılan imza töreninde; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Aramıza yeni katılan, bizi seçen, bizi tercih eden öğrencilerimize öncelikle hoş geldiniz diyoruz. İSTE ailesine hoş geldiniz. Sürekli olarak bize destek olan ve bu projeyi de fonlayan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na (İTSO) ayrıca yürekten teşekkür ederiz. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak biz de büyük düşünüyoruz. Bu bağlamda; Teknoversite vizyonumuzu ortaya koyduk ve özellikle de bugün sizlerle Teknoloji Transfer Ofisi’nde (TTO) toplandık. Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO), Üniversitemizin ve vizyonumuzun en önemli merkezi konumundadır ve dolayısıyla sizlerden de bu vizyona katkılarınızı bekliyoruz. “Teknoversite” bize ait özgün bir vizyondur. Örneğin, hangi bölümde olursanız olun, sizleri birer “teknoloji okuryazarı”, ve hatta mümkünse yenilikçi ve girişimci bir teknolog olarak yetiştirmek ve mezun etmek istiyoruz. Sizlerin önünü, ülkemizin geleceği için ardına kadar açmaya çalışıyoruz” diyerek, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin hedeflerini anlattı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) hep yanında olduklarını vurgulayan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) her zaman yanında olmaya çalıştık, bundan sonraki dönemde de elimizden geldiğince Üniversitemizi desteklemeye çalışacağız. Nitelikli öğrencilerin İSTE’ye kazandırılması gerçekten çok önemli, bu hususta İSTE Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli’ye teşekkür ederiz. Sizlerin nitelikli insanlar olduğunuza inandığımız için buradayız ve burs verdiğimiz öğrencilerimizi ilerleyen dönemlerde de yanlarında olarak, takip ederek desteklerimize devam etmek istiyoruz. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, buluş yaparak patent alan öğrencilerin burslarını İSTE’deki lisans öğrenimleri boyunca devam ettirmek düşüncesindeyiz” açıklamaları ile İSTE’li öğrencilerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Tek tek söz alarak, burs programından memnuniyetlerini dile getiren İSTE-İTSO bursiyerleri, gerek İSTE, gerek İTSO ve gerekse de İSTE-TTO’nun birer elçisi olmaktan büyük onur duyacaklarını belirttiler. Program, imzaların atılmasının ardından; öğrenciler, iş adamları ve akademisyenleri bir araya getiren ve canlı müzik eşliğinde yapılan kokteyl ile sona erdi.

1 3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.