İste Sivil Havacılık Yüksekokulu Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Sivil Havacılık Yüksekokulu toplantısında üniversiteye yeni katılan öğrencilere, İSTE’nin Teknoversite vizyonu ve müfredatı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Doç. Dr. Nuriye Güreş; “İSTE olarak yeni bir üniversiteyiz. 2008 yılında Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği olarak ilk öğrencilerimizi ağırladık, 2016 yılında bölümümüzün ismi Havacılık Yönetimi olarak değiştirildi. Sizlere daha iyi bir eğitim vermek amacıyla Temmuz 2016’da İSTE İskenderun ana kampüsüne taşındık. Seçmeli olarak ikinci yabancı dil dersi veriyoruz” sözleri ile Sivil Havacılık Yüksekokulu hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Bölümden mezun olduktan sonra öğrencilere iş alanları ve dönem boyunca yapılabilecek etkinlikler hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Nuriye Güreş; “Bölümden mezun olduktan sonra neler yapabiliriz? Öncelikli olarak pilot, hava trafik kontrolörü, uçuş harekât uzmanı, kabin memuru, harekât memuru, gibi alanlarda iş olanağı bulabilirsiniz. 2.nci sınıftan itibaren bir defaya mahsus 40 iş günü staj yapılması gerekmektedir ve ayrıca başarılı olan öğrencilerimiz Avrupa’daki ülkelerde Erasmus programı ile staj yapabilmektedir. Bölümümüzde birçok etkinlik, bilimsel faaliyet, panel ve sektör ile ilgili çeşitli eğitim gezilerimiz yapılmaktadır” bilgilendirmeleri ile sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekerek öğrencilerin bu alanda da aktif olmaları gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de ilk defa İSTE’de bu dönem müfredata konulan Teknoloji Okuryazarlığı ve Anayurt Güvenliği derslerinin İSTE’nin teknoversite vizyonunu ve İSTE’li olarak mezun olmanın ne gibi ayrıcalıkları olduğunu anlatan Doç. Dr. Nuriye Güreş; “Üniversitemiz teknoversite vizyonu ile kuruldu. Türkiye’de ilk defa bizim öğrencilerimiz birer Teknolog olarak mezun olacak ve “Teknolog Sertifikası” alacak. Ayrıca, ilgili sektör ile ilgili bir kuruluşta deneyim kazanmak ve mezuniyet sonrası iş ortamının sağlanması amacı ile “İş Dünyası ile Entegrasyon” programı kapsamında 8.nci yarıyılda; isteyen öğrencilerimiz iş hayatına ilk adımlarını atabilecektir” sözleri ile öğrencilere İSTE’li olmanın ayrıcalıklarını anlattı.

2

Önceki İçerikİste Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürel Çam Çin’de Seminer Verdi
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Meclisi Cuma Günü Toplanıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.