Hatay Günleri İçin Geri Sayım Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), dünyanın ilk yerleşim merkezlerinden biri olan Hatay’ın, binlerce yıl topraklarında tevazuyla ağırladığı 13 medeniyetin eşsiz izlerini ve bu medeniyetlerin şehrin her köşesine sinen kültür birikimini gelecek nesillere aktarma hususundaki kararlılığını sürdürüyor.

HBB, huzurun yeryüzündeki adresi olan, saygı ve hoşgörü mizacından hiçbir koşulda ödün vermeyen, yeniliklere ve farklılıklara kapılarını ardına kadar aralayan nadide şehir Hatay’ın zenginliklerini, 5-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek olan Hatay Günleri’nde tanıtmaya hazırlanıyor.

HATAY’IN ZENGİNLİKLERİ HBB’NİN KATKILARIYLA YANKI BULUYOR

Hatay Valiliği ve Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği(HATAYDER) iş birliğiyle ve başta Hatay Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, akademisyen, yerel yönetim, el zanaatkârı, turizm ve sanayi şirketinin katkılarıyla düzenlenen Hatay Günleri’nde, yemeklerden tatlılara; mezelerden baharatlara kadar Hatay mutfağının daimi konuğu olan ürünler tanıtılacak.

HATAY GÜNLERİ’NE YÖRESEL ÜRÜNLER VE GÖSTERİLER DAMGA VURACAK

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek etkinlikte yöresel organik gıdalar, şifalı bitki ve doğal ürünler, tepsi kebabı, kireçte kabak tatlısı, içli köfte, kömbe, salça, biber ve bunun gibi birbirinden farklı tatlar ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca organizasyonda Hatay’a özgü folklorik gösteriler de yer alacak.

Tarihiyle, kültürüyle, doğal güzellikleriyle, bereketli topraklarıyla ve nezih insanlarıyla Doğu’nun Kraliçesi olarak adlandırılan Hatay’ın, her yönüyle tanıtılacağı organizasyon, dünyanın her yerinden ziyaretçilerle buluşmak için gün sayıyor.

Print
Print
İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.