Başkan Savaş’tan Muharrem Ayı ve Aşure Günü Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“HZ. PEYGAMBER’İN (S.A.V) ‘ALLAH’IN AYI’ OLARAK NİTELENDİRDİĞİ BU AY MÜSLÜMANLAR AÇISINDAN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR”
Başkan Savaş yayımladığı mesajda, mübarek Muharrem Ayı’nda hicretin gerçekleştiğini ve bu ayı Hz. Peygamber’in “Allah’ın ayı” olarak nitelediğini, on dört asırdan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını dilediğini bildirerek, bu ay ve bu ayın onuncu günü olan Aşure’nin, önceki peygamberler ve ümmetleri açısından olduğu kadar Müslümanlar açısından da ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

“İNSANLIK İÇİN ÖNEMLİ OLAN BİRÇOK HADİSENİN BU AYDA GERÇEKLEŞMESİ, ATFEDİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİDİR”
Konuşmasının devamında Başkan Savaş, “Hz. Adem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un gemisinin tufandan, Hz. İbrahim’in ateşten ve Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtulması gibi inananlar nazarında ve insanlık için önemli olan pek çok hadisenin bu ayla ve günle irtibatlandırılması atfedilen önemin bir göstergesidir” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ : HİCRET GÜNÜMÜZDE ALINMASI GEREKEN PEK ÇOK DERSİ İÇERMEKTEDİR
Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem’in günümüzdeki en önemli anlamlarından biri, sevgili peygamberimizin Medine’ye hicretiyle birlikte başta Evs ve Hazrec olmak üzere farklı kabilelere mensup Müslümanların ve o bölgede yaşayan bütün diğer inanç mensuplarının birlik, beraberlik, karşılıklı saygı ve ortak bir güvenlik ve huzur anlaşması çerçevesinde barış içinde bir arada yaşamaya başlamasıdır. Bu yönüyle hicret günümüzde alınması gereken pek çok dersi içermektedir” ifadelerine yer verdi.

“HZ. HÜSEYİN’İN BU AYDA ŞEHİT EDİLMESİ, MÜSLÜMANLARIN ORTAK HAFIZALARINDA ACI BİR İZ BIRAKMIŞTIR”
Muharrem ve Aşure’nin, Hz. Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin’in bu ayda ve aşure gününde şehit edilmesi gibi bir olayla da hatırlanır olduğunu anlatan Başkan Savaş, “Sevgili peygamberimizin Hz. Hasan ile birlikte ‘dünyada çiçeklerim’, ‘cennet gençlerinin efendileri’ diye nitelediği ve ‘Allahım, ben bunları seviyorum, sen de sev’ diye dua ettiği Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu, masum 70’den fazla insanın, 10 Muharrem 61’de siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehit edilmesi, Hz. Peygamber’i ve O’nun Ehl-i Beyti’ni seven başta milletimiz olmak üzere bütün müminleri, o günden bugüne derinden yaralamış, kalpleri incitmiş, dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, bölgesi, kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları elim acılara sevk etmiş ve bu olay Müslümanların ortak hafızasında acı bir iz bırakmıştır” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ : 14 ASIRDAN BERİ HZ. PEYGAMBER (S.A.V) VE EHL-İ BEYT SEVGİSİ ETRAFINDA KENETLENEN MİLLETİMİZİN BARIŞ VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMASINI DİLİYORUM
“Bu vesileyle, başta Seyyid-i Şüheda Hz. Hüseyin ve Kerbala şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, günümüzde bütün Müslümanlara düşen en önemli görevlerden birinin bu tür müessif olaylardan ders almak, Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmak olduğunu bir kez daha ifade ediyor, ayrıca on dört asırdan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.