Arsuz, İstanbul’da yürekleri fethedecek

Arsuz Belediyesi, Hatay’ın, tarihi ve kültürel zenginliklerinin, eşsiz mutfağının, tarım ve turizm değerlerinin tüm dünya ile buluşacağı ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ için İstanbul Yenikapı’da hazırlıklarını tamamladı.
Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği(HATAYDER) iş birliğiyle bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan etkinlikte, Hatay’ın en gözde turistik ilçesi olan Arsuz’un tarihi, turizmi ve kültürel değerlerinin en iyi şekilde tanıtılması ve turist potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.
5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ etkinliğinde, Arsuz’un turistik yapısını üç boyutlu deniz zemini, kum, tekne, şezlong, şemsiye, deniz kabukları ve ilçeye ait görsellerle taşıyacak olan Arsuz Belediyesi, ziyaretçilerinin karşısına da kabak, turunç, patlıcan, tatlı patates ve ceviz tatlıları, muz, nar, tatlı patates ve hurma gibi bölgede yetişen ürünler, ilçede üretimi yapılan nar ekşisi, zeytin yağı, domates salçası, biber salçası ve şalgamın yanı sıra birçok farklı lezzetle çıkacak. İstanbullulara kendilerini Arsuz’un eşsiz güzellikleri arasında hissettirecek ve büyülü bir dünya sunacak olan stantda gelen ziyaretçiler, İstanbul’da Arsuz’u doyasıya yaşayacak.

img_8622-3

Önceki İçerikHatay’da FETÖ Operasyonları Devam Ediyor
Sonraki İçerikSuriye’deki savaş, neyin savaşı?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.