Karaağaç özlediği tesise kavuşuyor

Karaağaç şaha kalkacak

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz merkezdeki sahil yürüyüş yolu düzenlemesinden sonra Karaağaç Mahallesi’nde gerçekleşecek olan Sahil Düzenleme Projesi’nin ilk etabı olan ve Arsuz’un eski adıyla isimlendirilen ‘Rhosus Sosyal Tesisleri”nin ilk ikisinin inşaatını yerinde inceledi. Karaağaç Mahallesi Tüccarlar Sitesi önü ve Yaylakent Sitesi önünde inşaatı devam eden sosyal tesislerinin ilçe genelinde 8 ayrı noktada yapılmasının planlandığını ifade eden Başkan Culha, bu iki tesisin yanı sıra Karaağaç’ı şaha kaldıracak olan çalışmaları anlattı.

“Karaağaçlılar özlediği tesise kavuşacak”
Karaağaç Sahil Düzenleme projesinin, kıyı şeridine farklı bir çehre kazandıracağını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz merkezde halkı denizle buluşturduğumuz sahil düzenleme projemiz sadece Arsuz’la sınırlı değil. Çünkü, şehrimizin bir bütünü sahil şeridi üzerine kurulmuş. 2. etap sahil yürüyüş yolumuzu ilçemizin en büyük yerleşim birimi olan Karaağaç Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Aslında, burayı ikinci etap olarak ötelemedik, ancak buradaki bazı sıkıntıların aşılması için belli bir süre geçmesi gerekiyordu. Bu süreç bizi bu zamana kadar sürükledi. Burada Sayın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğu’nun eylül ayı içinde gerçekleştirmeyi planladığı Hatay ziyaretinde bir temel atma töreni yapmayı planlamıştık. Bu ziyarette ayrıca 4 tane temel atma töreni yapacaktık. Ancak, genel başkanımız ülke içindeki hassasiyetten dolayı ziyaretini erteledi. Temel atma törenini gerçekleştiremedik ama inşallah açılışlarını gerçekleştiririz. Buradaki sahil düzenleme projemizde kıyı kenar çizgisinden kaynaklı istediğimiz tasarrufta bulunamıyoruz. Bu sosyal tesisten yaklaşık 700 metre ilerisi özel bir mülkiyet, hatta kıyı kenar çizgisi denizin içinde olan mülkiyet. Bizler şu anda vatandaşı mağdur etmeden kamuya ait alanları değerlendiriyoruz. Ama mevcut imkânların bir bütününü kullanacağız. İlk etapta biri Tüccarlar Sitesi önünde ikincisi de Yaylakent’in önünde iki sosyal tesisimiz arasında yürüyeceğiz ve daha sonra da bu yolun bütünlüğünü sağlayacak çalışmaları gerçekleştireceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl Karaağaçlı hemşerilerimiz denize burada yapılmakta olan sosyal tesisin içinden geçecek. Çünkü bu sosyal tesislerde büfe, soyunma kabinleri, kafeteryası, duş ve pergolaları olacak. Tesissin tamamlanmasıyla da Karaağaç Halkımız özlediği tesise kavuşmuş olacak” dedi.

Karaağaç’a hizmet atağı
Karaağaç Mahallesi’nde yapılması planlanan yatırımlara da değinen Başkan Nazım Culha, “İhalesi yapılan iki sosyal tesisin yanı sıra Karaağaç Mahallesi’nde 4 adet taziye evi projemiz var. İlkinin temelini önümüzdeki hafta atacağız. Önümüzdeki günlerde Karaağaçspor Tesisileri’ni idare binası, trübünleri ve sahasıyla ulusal standartlara taşıyacak ve yepyeni bir yüze kavuşturacak olan projemizin ihalesini yapacağız. Ayrıca, içerisinde bir konferans salonu, sergi salonu ve tiyatro solunu bulunan Karaağaç Kültür Sitesi ile nikah salonu projelerimiz tamamlandı. Yapımı başlayan 24 adet parktan 11 tanesi Karaağaç’ta gerçekleşecek. Asfalt, parke, menfez yapımı ile ilgili yıllara sari 18 milyonluk asfalt ihalemiz gerçekleşti. Karaağaç Mahallesi ile İskenderun’u birbirine bağlayacak olan 20 metrelik yolun devamı niteliği taşıyan yol için İskenderun Belediyesi Feyezan Kanalı üzerinde köprü çalışmalarına başladı. Köprünün tamamlanmasıyla, bu yol sanırım gelecek sezona hazır olacak. Aynı zamanda Bilfen’den başlayıp Doğu Akdeniz Sitesi’nin yanından geçen ve eski Arsuz yoluna bağlanan 20 metrelik yolun çalışmaları devam ediyor. Burada sitelere ulaşım ve mahalle içerisinde ciddi bir sorun yaşanıyordu. Bu yolla birlikte bu sorun da aşılmış olacak. Bir de altyapı projelendirme çalışmaları tamamlandı. Karaağaç Mahallemizi de kapsayan birinci etap altyapının da yapılmasıyla kanayan yara haline dönüşecek olan bu sorunu da çözüme kavuşturacağız” dedi.

img_2871 sosyal-tesis-inceleme

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.