Çöpten Üretilen Enerji İle Kazanan Hatay Olacak

Gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent bırakma arzusuyla çalışmalarını sürdüren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 30 Eylül Cuma günü Gökçegöz Katı Atık Depolama Tesisi’ni ziyaret ederek devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
HBB’NİN DOĞA DOSTU PROJESİ YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRACAK
Çöpten elektrik üretme projesini hayata geçirerek binlerce konut ve iş yerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan HBB, bununla beraber doğanın dengesine katkı sunarak yaşam kalitesini arttıracak.
Gerçekleşen çalışmalar hakkında Başkan Savaş’a bilgi aktaran HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, amaçlarının çöp depolama alanlarında oluşan metan gazının neden olduğu sera etkisini azaltarak elektrik üretmek olduğunu belirtti.
PROJE EKİM AYININ SONUNDA HAYATA GEÇECEK
Açıklamalarının devamında ekim ayının sonunda hayata geçirilecek projede 3 adet motor ile 4 megavatlık enerji üretileceğini ifade eden Dolğun, ilerleyen zamanlarda 3 adet motor daha ilave edilerek üretilen enerjinin 8 buçuk megavata çıkarılacağını söyledi.

img_0727 img_0824 img_0833 img_0876

Önceki İçerikMüşterek Meslek Komite Toplantısı gerçekleşti
Sonraki İçerikHbb Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.