Başlangıç hamlesi Başkan Culha’dan

Arsuz Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) ve Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle bu yl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın başlangıç hamlesiyle start aldı. Arsuz – Uluçınar Gençlik Kampı’nda yoğun bir katılımla başlayan turnuvaya Başkan Nazım Culha’nın yanısıra, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şenöz, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Keleş, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, turnuvanın sponsoru işadamı Mişel İlbasan ile çok sayıda sporcu ve veli katıldı.

“Keyifli bir şampiyona olacak”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şampiyonanın açılış konuşmasını Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban yaptı. Son iki yılda Arsuz’un satranç sporunda ciddi bir atağa geçtiğini ifade eden Daban, katkılarından dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek, “Bu yıl Arsuz’da üçüncü kez şampiyonamızı gerçekleştiriyoruz. 3 yıldır bize destek olan Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha olmak üzere, bize bu imkanı sunan İl müdürümüze ve sponsorumuza çok teşekkür ediyor, dört gün boyunca keyifli bir şampiyona geçirmenizi diliyorum” dedi.

“Satrancın mihenk taşı Hatay”
TSF Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Keleş, Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nın uzun yıllar Arsuz’da yapılması temennisinde bulunarak, “Türkiye’de satranç sporu çok önemli bir yere geldi. Bunun da en büyük mihenk taşlarından biri Hatay oldu. Hatay şu anda lisanslı sporcu sayısında birinci sırada yer alıyor. Türkiye’de de yaklaşık 700 bine yakın sporcumuz var. Bu yıl Bakü’de 42’ncısı yapılan satranç olimpiyatlarında ülkemiz altıncı oldu. Sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir spor branşında olimpiyat seviyesinde altıncılık alamamıştık. Sporcularımızın artık önlerinde daha büyük bir hedefi var. Burada yarışan sporcularımızın da milli takımlarda yer alacaklarına ve büyük başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum” derken, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.
Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şenöz, satranç sporunun yılın 12 ayı oynanabildiğine dikkat çekerek, Hatay’ın son bir kaç yıldır satranç sporunda çok ciddi bir atılım içerisinde olduğunu söyledi.

Türkiye şampiyonası gibi önemli bir turnuvaya üçüncü kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz Belediyesi olarak tüm spor branşlarına imkanlarımız ölçüsünde katkı sunuyoruz, ancak insan zekasını geliştiren, doğru zamanda doğru hamle yapmayı öğreten ve insanı hızlı düşünmeye teşvik eden satranç sporuna ayrıca önem veriyoruz. Bu bağlamda bizlere ön ayak olan Türkiye Satranç Federasyonu ve Hatay İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yanısıra, ekonominin dip yaptığı bir dönemde de bizi yalnız bırakmayan ve şampiyonaya destek veren işadamımız Mişel İlbasan’a çok teşekkür ederim. Şampiyonaya geçen yıldan daha daha çok sporcunun katılım göstermesi de şampiyonanın amacına ulaştığını gösteriyor zaten. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şampiyonanın ilk hamlesini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaparak, turnuvayı başlattı.

1

Önceki İçerikArsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ağırladı
Sonraki İçerikHataylı Öğrencilere Sosyal Market Desteği
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.