Alkışlar Nardüzü İlköğretim Okulu’na

Arsuz Belediyesi’nin çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ile başlattığı okullar arası ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 161 kilogram ile en çok pil toplayarak hem ilçe, hem de Hatay il genelinde şampiyonluğunu ilan eden Nardüzü İlköğretim Okulu yazıcı, fotokopi ve faks cihazı ile ödüllendirildi. Çocukların geri dönüşebilen atıkları tanıyabilmeleri ve geri dönüşümün önemini erken yaşta anlayabilmeleri amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında dereceye giren okulu ziyaret eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, öğrenciler tarafından büyük bir sevgi seliyle karşılandı. Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şerif Akçalı, Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Bedriye Devrim Çetin, Okul Müdürü Feridun Kılıçarslan, Okul Aile Birliği Başkanı Gönül Tümkaya, öğretmenler ve velilerin katıldığı törende, TAP tarafından belirlenen hediyenin teslim edilmesinin ardından Başkan Culha sınıfları dolaşıp sohbet ettiği öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

“Temiz bir çevre, temiz bir doğa ve sağlıklı bir gelecek için çalışıyoruz”
Hem Nardüzü İlköğretim Okulu’na ödülünün takdim edildiği, hem de yeni eğitim öğretim yılının açılışının yapıldığı törende kısa bir konuşma yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geri dönüşüm bilinci oluşturmak için çeşitli kampanyalar düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, “Atık Pil Toplama Kampanyamız, Arsuz’daki bütün okullarımızda bir bütün hayata geçti. Kampanyamız geçtiğimiz yıl sonu sonuçlandı. Okulların kapanması ve ülkemizin içerisindeki olağanüstü şartlar nedeniyle, dereceye giren okulumuza ödülünü yeni eğitim öğretim yılında takdim etme kararı aldık. 161 kilogram pil toplayarak kampanyanın birincisi olan Nardüzü İlköğretim Okulumuz sadece Arsuz’da ilçe birincisi değil, aynı zamanda Hatay şampiyonu olmuştur. Hatay’da en çok atık pil toplayan okul olarak çok büyük bir iş başaran öncelikle okul aile birliği üyelerini, velilerimizi, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. İlk etapta baktığınızda basit bir kampanya gibi görülebilir ama aslında hiç de öyle basit bir kampanya değil. Burada amaç; öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak, temiz bir çevre, temiz bir doğa yaratmaktır. İkincisi ise; atık pillerin toprağa düşmesiyle oluşturacağı tahribatı önlemektir. Bu tahribat bildiğimizin çok çok üstünde. Uzmanlar, bir gram civanın denize düşmesiyle 2 ton balığın zehirlenebileceğini söylüyor. Düşünün ki; 161 kg. atık pil toplanıyor. Burada çevreyi nasıl bir sıkıntıdan kurtardığınızı ve topraklarımızın kirlenmesine engel olduğunuzu görüyoruz. Hediyeler aslında semboliktir, manevi değerleri vardır. Biz de nacizene hediyemizi size takdim ediyoruz. Çevreci bir okul olarak Nardüzü İlköğretim Okulu öğrencilerini ve hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum” derken, yeni eğitim-öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı – uğurlu olmasını diledi.

img_2155 img_2197 img_2204 img_2242

Önceki İçerikHbb İtfaiye Daire Başkanlığı Filosuna 19 Araç Katıldı
Sonraki İçerikAsi Medya Organizasyon farkıyla, ”Sunay Akın İle Görçek” İskenderun’lularla Buluşuyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.