Mücadelenizde yanınızdayız ve kararlıyız

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, açığa alınan öğretmenlerin görevlerine geri dönmeleri talebiyle Eğitim Sen İskenderun Şubesi tarafından düzenlenen eyleme tam destek verdi. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başladığı ilk güne denk getirilen eylemde, Eğitim Sen önlükleri giyerek, görevden alınma gerekçelerinin yazdığı pankartlar asan öğretmenlere yalnız olmadıklarını söyleyen Başkan Culha, açığa alınma haberlerini alır almaz partilerinin başlattığı mücadelenin sonuç vermeye başladığını ve bazı öğretmenlerin de görevlerine geri döndüğünü ifade etti.
Hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve atılan bütün eğitimcilerin, görevlerine iade edilmesi gerektiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Açığa alma işlemini duyduğumuz andan itibaren gerek şahsım, gerek partimin il örgütü, milletvekillerimiz ve hatta genel başkanlık düzeyinde bir seferberlik başlatılarak konu hassasiyetle takip altına alınmıştır. Şahsım aynı gün direkt vali beyle görüşerek konunun eğitim emekçilerine yönelik bir uygulama olması hasebiyle daha hassas bir önem arz ettiğini, yaşanan mağduriyetin vakit kaybedilmeksiniz biran önce giderilmesinin elzem olduğu yönünde görüşümü net bir şekilde ilettim. Laik, bilimsel, eğitim savunan siz eğitim emekçilerimizin hiçbir hukuki dayanağı olmayan, bilinen hiçbir teamülle örtüşmeyen ve yaratacağı hukuki sonuçlara aldırış etmeksizin sorumsuz bir şekilde böylesi bir uygulamaya reva görülmeniz kabul edilemez. Yaşanan süreçle ilgili hukuki mücadele kadar, örgütlü mücadelenin ne denli önemli olduğunun farkındayız, bu nedenle şuan burada sizinle birlikteyiz… Yanınızdayız. Verilen mücadele sonuç vermeye başlamıştır. Edindiğimiz bilgilere göre Tunceli ilinde açığa alınan 419 eğitim emekçimiz tekrar görevlerine alınmıştır. Bilinmesini isterim ki; olumlu net bir sonuç alıncaya kadar haklı mücadelenizde yanınızda olmakta kararlıyız … Yalnız değilsiniz” dedi.

egitim-sen-3 egitim-sen-5 egitim-sen-6

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.