Hatay’da Tonlarca Balık Telef Oldu!

Hatay’ın Samandağ Sahili’nde geçtiğimiz Pazar günü sahile vuran tonlarca balık telef oldu. Sahilde yaklaşık 4 Km alan ölü balık ile doldu. Durumu fark eden balıkçılar isyan etti. Balıkçılar yetkililere seslenerek duruma derhal çözüm istediler. Yaşanan balık katliamı balıkçıları büyük oranda üzerken balıkçılar; ‘Antalya ve Mersin’de yapılan blokların onlarca başvuruya rağmen neden bir türlü Samandağ Asi boğazında yapılamadığını merak ettiklerini’ belirttiler.
Samandağ Balıkçıları adına gazetemize konuşan Ecevit Demir:”Her yıl aynı şeyi yaşıyoruz! Burada gelgitler yaşanmadığı için akım yaşanmadığı için su temizlenmiyor ve Asi Nehri’nin zehirli suları tehlike saçıyor. Sinekler türüyor, balıklar her yıl bu şekilde ölüyor! Bakın yazık değimli tonlarca balık! Yetkili mercilere onlarca kez başvurduk buraya bloklar kurulmalı dedik! Ama gelin görün ki burası Samandağ Antalya ve Mersin’ne gittiğiniz zaman b tür alanların nasıl korunduğunu çok net görürsünüz! Boğazın sürekli kapalı kalması halinde bu gibi felaketler yaşanmaya devam edecek! Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”ifadelerine yer verirken konuya ilişkin bir başka balıkçı Ceyhan Özçelik(Çırko):”Rezalet bu rezaleti daha ne kadar göreceğiz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

samandag-1 samandag-3 samandag-4

Önceki İçerikUluslarası Aba Güreşi Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Sonraki İçerikMücadelenizde yanınızdayız ve kararlıyız
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.