Başkan Savaş’tan Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, 19 Eylül pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi bir mesaj yayınlayarak, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okula başlayacak öğrenciler ile tatilin ardından eğitim hayatına devam edecek öğrencilere başarılar diledi.

Milyonlarca öğrencinin ders başı yapacağı 2016-2017 eğitim-öğretim yılında, yüz binlerce çocuk da ilk defa okula başlama heyecanını yaşayarak, okuma yazma öğrenmeye başlayacaktır.

EĞİTİM BİR ÜLKENİN VE MİLLETİN GELECEĞİDİR

Yayınladığı mesajda bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, o ülkedeki eğitimle doğrudan orantılı olduğunu belirten Başkan Savaş, eğitimin ise bir ülkenin ve milletin geleceğini ifade ettiğini aktardı. Mesajında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet öğretmenlerimizden fikri hür, vicdanı hür yeni nesiller istiyor” sözlerine yer veren Başkan Savaş, yeni nesillerin milli duygularla donatıldığı zaman vatanına, milletine ve bayrağına her zaman sahip çıkacağının altını çizdi.

VATAN GENÇLERİMİZİM OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR

“Ve unutulmamalı ki bu vatan, gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.
Yaşadığımız topraklar, bu vatan uğruna canını ve kanını hiç düşünmeden veren, ay-yıldızlı bayrağımızın göklerde hür bir şekilde dalgalanabilmesini sağlayan şehit ve gazilerimizin bizlere emanetidir.Bu bilinçle, bizler bırakılan bu emaneti daha ileriye taşımak için sorumluluklarımızın farkındayız”

YENİ NESİLLERİ BİLİNÇLİ YETİŞTİRDİĞİMİZDE DÜNYAMIZ ANLAM KAZANACAKTIR

“Bu ülke, bu ülkenin gerçek sahibi olan gençlerimize emanettir. Atalarımızdan aldığımız bu emaneti koruyup daha da ileriye taşıyacak olan da yine gençlerimizdir. Özellikle gençlerimizin, dünyaya ve yaşadıkları çevreye sahip çıkması gerekmektedir. Dünyamıza sahip çıkabilmeyi başardığımız sürece geleceği daha değerli hale getirebiliriz. Hepimiz bu bilinçle hareket edip, yeni nesilleri bu bilinçle yetiştirdiğimiz sürece, dünyamız anlam kazanacaktır”

UNUTULMAMALIDIR Kİ GELECEKTE BU DÜNYAYI BUGÜNÜN GENÇLERİ YÖNETECEKTİR

Unutulmamalıdır ki gelecekte bu dünyayı bugünün gençleri yönetecektir.
Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak ise bizim boynumuzun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anarken, 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başlayacak öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum.

lütfü savaş

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.