Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Gadir-i Hum Bayramı’nı kutladı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Aleviler için oldukça önemli ve anlamlı olan Gadir-i Hum Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı. Kültürel değerleri zenginleştiren, ilçedeki mevcut saygı, sevgi ve hoşgörü iklimini daha da pekiştiren bayram günlerini Arsuz’daki tüm renklerin bir arada kardeşçe kutladığını söyleyen Başkan Culha, Hz. Muhammed’in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen Gadir-i Hum Bayramı’nın ilçede bugün(19 Eylül 2016 Pazartesi) büyük bir coşkuyla kutlanacağını ifade ederken, bu önemli günün resmi tatil ilan edilmesi talebini bir kez daha yeniledi.
Ğadir Hum Bayramı’nın bütün insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dileyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Hz.Muhammed(S.A.V) Hicretinin 10. yılında Veda Haccı dönüşünde Zilhicce Ayı’nın 18. gününde Hz. Ali’nin velayet makamına atandığını teyid ve tasdik ettiği gün olarak kutladığımız ve en önemli kutsal günlerimizden biri olan Gadir-i Hum Bayramı’nı bir arada huzur ve coşku ile kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Gadir Hum geçmişte yaşanan tüm zulme ve katledilişlere rağmen ehlibeyt sevdalarını canları pahasına da olsa yüreklerinde taşıyarak ehlibeyt aşkı ve inancını yüzyıllar sonrasına bugünlere nakledilmesini sağlayan tüm yürekli inananların bayramıdır.
Gadir Hum demek Ehlibeyt demek, Ehlibeyt demek hiçbir ama hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlığı bir bütün olarak sevgi, hoşgörü, kardeşlik duyguları ile kucaklayabilmek demektir. Böylesi kutsal bir günde inanan tüm insanların bayramlarını çoşku içerisinde rahatça kutlabilmeleri adına Ğadir Hum Bayramı’nın resmi tatil ilan edilmesi talebimizi yetkililerimize bir kez daha iletiyoruz. Ben, bu vesile ile Ğadir Hum Bayramı’nın taşıdığı maneviyatı ile tüm dünyamız için en çok ihtiyaç duyduğumuz barışa, huzura vesile olmasını temenni ediyor, bayramınızı kutluyorum. Ğyd ımbarek eleykin le kil seni bil heyr inşallah” dedi.

nazım culha

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.