‘’Gadir Hum Bayramı’’ Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Tarih boyunca çeşitli dinlerin, inançların bir arada yaşadığı ve bu özelliğin günümüze kadar korunduğu ilimiz, üç semavi dinin bayramlarının hep birlikte hoşgörü içinde kutlandığı dünyada eşine az rastlanır bir şehirdir.

Kültürel zenginliklerimizden birisi olan ve Alevi vatandaşlarımız tarafından bu yıl 19 Eylül 2016 tarihinde kutlanacak olan Gadir Hum Bayramı’nın hazırlık toplantısı Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın başkanlığında yapıldı.

10 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 14.00’te Valilik Tayfur Sökmen salonunda düzenlenen toplantıda açılış konuşması yapan Vali Topaca, 2014 yılında Hatay’da göreve başladıktan hemen sonra Gadir Hum Bayramı etkinliğine ilk kez katıldığına vurgu yaparak, ‘’Sizlerle ilk defa orada birlikte olduk. Birlikteliğimiz artıkça birbirimizi daha çok sevdiğimizi, kafamızdaki bazı sorunların gereksiz olduğunu, insanların konuşarak, birbirleri ile müzakere ederek sorun algılarını aşabileceklerini gördüm. Bu vesile ile aramızda çok güzel bir diyalog oluştu. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı topyekûn gösterdiğimiz hassasiyet bu diyaloğumuzu daha da perçinledi.’’ dedi.

Gadir Hum Bayramı kapsamında geçen sene bir etkinlik düzenlemek istediğini dile getiren Vali Topaca, ‘’Geçen sene bu bayramı hep birlikte bir araya gelelim birlikte kutlayalım istedim. Kısmet bu seneymiş. Beraber kutladığımız tüm bayramlar gibi Gadir Hum Bayramı’nı da milli birlik ve kardeşliğimizi güçlendirecek şekilde hep beraber kutlayabiliriz yönünde bir düşünce oluştu. Valilik olarak sizlerin önderliğinizde yapılacak olan programı koordine etmek istedik. Bu programı devletimizin bütünlüğüne, milletimizin birliğine katkı yapacak şekilde icra etmek üzere buradayız. Bugün burada herkes elini taşın altına koymalı, kimse bu işin dışında kalmamalı. Alınan kararlar doğrultusunda programın icraatında hep birlikte hareket etmeliyiz.’’ şeklinde konuştu.

Gadir Hum Bayramı’nın etkinliklerini görüşmek üzere düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlmittin Boz, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü, siyasi parti il başkanları ile bazı kanaat önderleri katıldı.

06

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.