“Asil ve Aziz Milletim”

Mübarek Kurban Bayramınızı, en içten duygularımla kutluyor; bu bayramın, başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.
Kurban Bayramı’nız, İyd-i Edhâ’nız said olsun. Eskiden Osmanlı çelebisi atalarımız , bayramları tebrik edildiği zaman: “Her rûzunuz bir iyd olsun, yâni her gününüz bayram olsun” diye böyle güzel temennilerde bulunurlarmış. “İydiniz said olsun, bayramınız saadetli olsun; her rûzunuz bir iyd olsun” derlermiş. Ben de hepinize aynı temenniyi naklediyorum. Bu ıydiniz said olsun, bundan sonra her rûzunuz da bir ıyd gibi olsun. Allah hem dünyada hem ahirette aziz ve mutlu eylesin. Lütfuna erdirsin; kahrından, gazabından, bizi üzecek şeylerden korusun…
Kurban yıllarca birçok şekilde ifade edildi. Kurban’ı cömertlik, yoksulları sevindirme olarak anladık. Ancak içinde bulunduğumuz hassas süreçte bu kurbanı milletçe dayanışma ve yeniden diriliş olarak idrak etmekteyiz.
Evet kurban dayanışmadır. Müslümanların, yeryüzünde Cenab-ı Mevla’nın Rahim ismini tecelli ettirmesidir. Bu bağlamda millet olarak bizler bu kurbanda her zamankinden daha özenli, her zamankinden daha hassas olmalıyız.
Rabbim’e bu sancılı günlerde müşahede ettiğimiz kurban bayramını bizi birbirimize ve inandığımız mukaddesatlara daha sıkı sıkıya sarılmamız için bir vesile kılması için dua ediyorum.
Kardeşlerim,
Yakın zamanda milletçe yaşadığımız karanlık günlerin, milletimizin de dirayetiyle yavaş yavaş atlatılmaya başlandığını hep birlikte görüyoruz. Yıllarca alicenap milletimizin dini hassasiyetlerini kullanıp bu kurban bayramını da kirli emellerine alet eden hastalıklı zihniyetle mücadele ediyor, vatanımızda böylesine hain güruhların barınamaması için ter döküyoruz.
Çünkü;
Çok iyi biliyoruz ki, bu vatan kolay kazanılmadı. Çok iyi biliyoruz ki, biz milletçe hiçbir bozuk zihniyetin kuşatması altında yaşamadık yaşayamayız. Yine çok iyi biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin kurulmasından bu yana egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin iradesi daim kalacaktır. Demokrasimizi bozmak isteyenler, hangi cenahtan olursa olsunlar bizler emellerini gerçekleştirmelerine izin vermeyecek ve bu uğurda ödenmesi gereken her türlü bedeli ödemeye her daim hazır olacağız.
Bildiğiniz gibi bir yandan içte bizleri bu hassasiyetleri kullanarak yıpratan zihni bozuk, fikri bozuk, inancı bozuklarla demokrasi savaşı verirken bir yandan güneydeki sınırlarımızı temizliyor bir diğer yandan da komşu ülkemizdeki mazlum Müslüman kardeşlerimizin vatanlarında, topraklarında bir bayram yaşamalarının mücadelesini veriyoruz.
Çünkü;
Komşu ülkelerin, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimizin, huzur ve güvenlik içinde yaşamlarını idame ettirebilmeleri, ülke olarak dış politikamızın temel esaslarındandır.
Tarih boyunca, ne ecdadımız, ne de biz, başka ülkelere ve halklara asla çıkar nazarıyla bakanlardan olmadık.
Biz bölgemizde barış istiyoruz, huzur istiyoruz, güvenlik ve refah istiyoruz.
Ancak, bölge krizlerle çalkalanırken, kan ve gözyaşı sel olup akarken, masum çocuklar, kadınlar, masum insanlar öldürülürken; milyonlarca insan, evinden, barkından, toprağından tehcir edilirken, bizim tüm bunlara seyirci kalabilmemiz elbette mümkün değildir.
Tarihimiz, ecdadımız ve aziz şehitlerimiz, millet olarak bizlere böyle bir mesuliyet, böyle bir miras bırakmıştır.
Güçlü bir devlet olmanın gereği, sınırlarının içi kadar, dışında da güvenlik ve barış için mücadele verebilmektir.
Dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olarak Türkiye, attığı her adımda, önce kendi vatandaşlarının, ardından da dost ve kardeşlerinin hukukunu en güzel şekilde savunacaktır.
Türkiye 2023, 2053 ve sonrasında 2071 hedeflerimize doğru ilerlerken yaşadığımız bu sıkıntılı süreci bu kurban bayramı vesilesiyle ele almalı, yeniden dirilişimize itici güç olacak
Pek kıymetli gönüldaşlarım,
Koşullar içerisinde kalarak, koşullarla bütünleşerek konumlanmak aczin ve teslimiyetçiliğin ifadesidir. Koşulları aşma, dönüştürme girişimleri aynı zamanda yeniden diriliş girişimleridir.
Koşulları aşma, dönüştürme niyetimiz, bilincimiz ve çabamız yoksa eğer tarihe hiçbir şekilde müdahil olamayız. Ki bizler asırlarca tarih yazmış ve halihazırda tarih yazma iddiasıyla yoğrulan bir milletiz.
Bu nedenle içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, koşullar tarafından dönüştürülen değil koşulları dönüştüren Müslümanlar olmalıyız.
Bir şeyi istemekle, arzu etmekle o şeyi gerçekleştirme iradesine sahip olmak ayrı ayrı şeylerdir. Arzu ettiğimiz şeyi gerçekleştirmek için, o konuda gerekli olan niteliklere sahip olabilmeli, ilgili konuda koşulları hazırlayabilmeliyiz.
Bu vizyonla hareket ederek, öncü Türkiye’yi, yani Yeni Türkiye’yi birlikte büyüteceğimize. Bu sıkıntılı günleri kurbanın bir başka yönü olan sabırla atlatacağımıza inanıyorum.
Mübarek kurban bayramının, işte bu anlayışın, işte bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.
Bir kez daha kurbanlarınızın makbul olmasını temenni ederken, Hac farizasını yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum.
Bayramlarda, çocukları özellikle hatırlamanızı, yetimleri ve öksüzleri, hastaları özellikle gözetmenizi arzuluyorum.
Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.”
Saygı, Sevgi ve Muhabbetlerimle
Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı SMMM Ayhan BODUR

ayhan bodur

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.