Faşist diktatör Evren’in başaramadığını sizlerde başaramayacaksınız

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı son olarak 11.285 öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada Hükümetin kamuda görevden almaları sert bir şekilde eleştiren Yarayıcı: Görevden almaların hukuki dayanağının olmadığını ve amacın muhalifleri sindirmek olduğunu söyleyerek, iktidarı “darbe fırsatçılığı üzerinden muhalif avı yapmak”la suçladı.
“Yapılanlar tam bir cadı avıdır”
İktidarın 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek kendisine muhalif gördüğü kamu çalışanlarını hukuksuz bir şekilde tasfiye ettiğini öne süren Yarayıcı; “Darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü yapıya mensup kamu çalışanlarını tasfiye süreci, bugün ilerici ve aydınları hedef alarak devam etmektedir. Üniversitelerden onlarca ilerici, yurtsever ve sosyalistin görevden uzaklaştırılmasının ardından, dün, “bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulundukları” iddiasıyla 11 bin 285 öğretmeni açığa alındı. Görevden alınan öğretmenler hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen herhangi bir soruşturma olmamasına rağmen gerçekleştirilen görevden almalar, tam bir cadı avıdır, ve iktidarın kendisini yargı yerine koyması yönüyle hukukun en temel ilkelerine aykırı olduğunu” söyledi.
“Hiçbir iktidar bu suçun hesabını veremez.”
Açıklamanın devamında “Siyasi iktidarın, yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine direnen, laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim emekçilerden bugün intikam almaya çalıştığını öne süren Yarayıcı; “Yandaş medya ve yandaş sendikanın işbirliği ile oluşturulan algı operasyonu ve açıkça iftira niteliği taşıyan suçlama ve hedef göstermeler sonucunda gerçekleştirilen açığa almalar, açık bir “yargısız infaz”olduğunu belirterek “Yapılanlar evvrensel hukuku, temel hak ve özgürlükleri yok saymaktır. Bu anlamıyla açıkça suç işlemektedir ve hiçbir iktidar bu suçun hesabını veremeyeceğini” ifade etti

“Faşist diktatör Evren’in başaramadığını sizlerde başaramayacaksınız”
Açıklamasında iktidara seslenen CHP Milletvekili Yarayıcı: “Büyük bir yanılgı içinde olduklarını hatırlatmak isterim. Faşist diktatör Kenan Evren’in başaramadığını sizlerde başaramayacaksınız” diyerek “Nerede baskı ve zulüm varsa, orada direnenler de olacaktır. Ve tarih her zaman zulme karşı direnenleri başarılı kılmış, diktatörleri ise tarihin çöp sepetine, hak ettikleri yere göndermiştir.”diyerek açıklamasını tamamladı.

hilmi yarayıcı

Önceki İçerikBaşkan Savaş, İskenderun Osb Yönetimi İle Bir Araya Geldi
Sonraki İçerikHatay Valisi Değişti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.