MHP, Meral Akşener’i İhraç Etti

MHP Disiplin Kurulu oybirliğiyle ”Baş paralelci Devlet Bahçeli’dir’‘ sözlerini gerekçe göstererek Meral Akşener’in ihracına karar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Meral Akşener, “Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım” dedi.

MERAL AKŞENER KİMDİR?

Türk siyasetçi, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski İçişleri Bakanı. 20. ve 21. dönem DYP, 23. 24. ve 25. dönem MHP milletvekili olan Akşener, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde milletvekili adayı gösterilmemiştir.

Meral Akşener 18 Temmuz 1956 tarihinde İzmit’de Gündoğdu’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını yaptı. Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesi’nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi.

Akşener 1995 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) Kadın Kolları Başkanı oldu. 24 Aralık 1995 tarihinde yapılan TBMM 1995 Türkiye genel seçimleri’nde DYP İstanbul, 2007 Türkiye genel seçimleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul ve 2011 Türkiye genel seçimleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

En son 1968 yılında CHP’den Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş milletvekili Hayriye Ayşe Nermin Neftçi’den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçilen kadın milletvekili oldu. Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı.

Bulunduğu parti olan MHP’den 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmedi.

1 Kasım seçimlerinde MHP’nin oy kaybederek mecliste temsil edilen 4. parti olunca 30 Kasım 2015 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında kurultay talebinde bulunmuş ve üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım demiştir. Mahkeme kararıyla yapılacak olan MHP olağanüstü kongre’si için Meral Akşener genel başkan adayı oldu. Olağanüstü Kongre tarihi olarak 15 Mayıs’ın belirlendiğini açıklandı. MHP Genel Merkezi ise bu kararı tanımadığını bildirdi.

mhp

Önceki İçerikİTSO’DA ‘Vergi Affı’ İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yoğun İlgi Gördü
Sonraki İçerikBayram Boyunca Ücretsiz Hizmet
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.