İTSO’DA ‘Vergi Affı’ İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yoğun İlgi Gördü

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Geçtiğimiz hafta içerisinde SGK müdürümüzle gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrasında bugün ‘Vergi Affına İlişkin Bilgilendirme’ toplantısına katılmış bulunmaktayız. 03.08.2016 tarih ve 6736 sayılı ‘Vergi Affı Kanunu’ 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Vatandaşlarımızın vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin kanunda ifade edilen tüm detaylar en yetkili isimler tarafından sizlere aktarılacaktır. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Ardından söz alan İSMO Yönetim Kurulu Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise, “Toplantımızın konusu; ‘6736 sayılı yasa, yönetim ile vatandaş arasında bir barış ortamı yaratmak, vatandaşa ödeme kolaylığı sağlamak, ihtilafları sonlandırmak, firmaların bilançolarını gerçek duruma getirmelerini sağlamak, matrah ve vergi artışı yapma imkanını getirmek, sosyal güvenlik kurumu, il özel idareleri, belediyeler gibi kurumlar ile vatandaş arasında ihtilafları azaltmak, idari para cezalarında indirime giderek ödeme kolaylığı sağlamaktır.’ Toplumda kabul gören ve memnuniyetle karşılanan sosyal içerikli bu yasanın iş barışını sağlamasını temenni ederim.” Diye konuştu.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise, “Bilindiği üzere 6736 sayılı yasa 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kanun ile ‘Vergi ödeme kolaylığı, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımları yapan mükelleflere kolaylıklar sağlanması, kasa hesabı, ihtilaf aşamasındayken borçların sulh yoluyla çözümlendirilmesi, yurtiçi ve yurtdışındaki bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan dışı bırakılan veya eksik beyan edilen gelir ve kazançların zam ve beyan edilmesi’ gibi konular, 6552 sayılı yasaya göre borçlarını ödeyen mükelleflerimize yeniden yapılandırma imkânı getirmiştir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından sine-vizyon destekli olarak sunum yapan Gelir İdaresi Daire Başkanı Zekai Çenge, 6736 Sayılı yapılandırma ve vergi affı ile ilgili Sine-Vizyon destekli olarak katılımcıları bilgilendirdi. Yoğun ilgi gören bilgilendirme toplantısının sonunda ise soru cevap şeklinde geçti. Gelir İdaresi Başkanı Zekai Çenge, soruları detaylı bir şekilde anlatarak, katılımcıları bilgilendirdi.

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına , Gelir İdaresi Daire Başkanı Zekai Çenge, Gelir İdaresi Grup Başkanı Murat Özgün, Gelir İdaresi Şube Müdürü Osman Kırbaş, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Necat Özkaya, Gassan Kuran, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Merih Hasan Yıldırım, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, Esnaf Oda Başkanları, Vergi Dairesi Müdürleri, Vergi Dairesi çalışanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Mali Müşavirler, Mükellefler ve davetliler katıldı.

itso-da-vergi-affi-toplantisi-ilgi-gordu-9 itso-da-vergi-affi-toplantisi-ilgi-gordu-11

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.